Procurorii cer arest preventiv pentru ex-deputați: Sumele de bani găsite

0
519
Procurorii anticorupție au înaintat demersuri de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile pe numele ex-deputaților reținuți.

Potrivit Procuraturii, după 2 zile de percheziții efectuate la cei 13 ex-deputați, procurorii au găsit mai multe sume impunătoare de bani în safeurile unora dintre aceștia, transmite Știri.md.

Menționăm că, procurorii au efectuat percheziții la domiciliile persoanelor vizate, în automobilele acestora, precum și la sediile deținute de rude ale lor.

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost ridicate calculatoare, telefoane mobile, documente, înscrisuri de ciornă și alte probe, care urmează a fi examinate pentru a stabili relevanța pentru investigațiile efectuate pe aceste cazuri.

De asemenea, în locațiile unde au fost efectuate percheziții s-au depistat mai multe sume bănești, proveniența cărora va fi cercetată în cadrul urmăririi penale.

Astfel, în rezultatul percheziții efectuate la unul dintre ex-deputați, într-un safeu metalic deținut la o instituție bancară au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 65.000 de euro și 30.000 de dolari, respectiv într-un alt depozit bancar, la același deputat, au fost depistați 20.000 de dolari și 85.000 de euro.

În cadrul altor percheziții, care au avut loc la domiciliul fiecărui ex-deputat vizat, au fost depistate diferite sume de bani. Cea mai mică sumă, de 500 de euro, a fost găsită la unul dintre ex-deputații cercetați, respectiv. cea mai mare sumă de bani a fost depistată la domiciliul unui alt ex-deputat, în mărime de 34.700 de dolari și 44.300 de euro.

În consecință, au fost reținuți, pentru un termen de 72 de ore, cinci ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

Totodată, informăm că, pe parcursul zilei de ieri, 3 februarie 2022, procurorii anticorupție au înaintat învinuirea celor cinci ex-deputați reținuți, fiindu-le incriminată săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită (art. 330/2 din Codul penal).

Ulterior, procurorii anticorupție au înaintat demersuri de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile, care urmează să fie examinate pe parcursul zilei de astăzi, 4 februarie 2022, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

În ceea ce îi privește pe ceilalți ex-deputați, informăm că, până la acest moment, au fost recunoscuți și audiați în calitate de bănuiți pentru săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită 6 foști parlamentari, urmând a fi audiați încă doi dintre ei.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments