Ucraina a fost atacată de rachete rusești lansate din Belarus. Primarul Kievului: „Capitala e încercuită”

0
100
Bombardamentele și atacurile Rusiei în Ucraina au avut ca țintă zonele marilor orașe Kiev și Harkov în noaptea de sâmbătă spre duminică. Un gazoduct a fost lovit de un atac în al doilea cel mai mare oraș – Harkov precum și un bloc de locuințe, o femeie căzând victimă. Potrivit oficialilor locali, rușii au intrat în oraș duminică dimineața, însă după prânz orașul era din nou sub control ucrainean. În capitala Kiev, forțele armate ale Ucrainei spun că sunt în control. Un depozit petrolier de la sud de oraș a luat foc după ce a fost lovit de un atac.

Kievul este încercuit, a anunțat primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko. El a adăugat o evacuare a civililor nu va fi posibilă „pentru că toate căile sunt blocate”, potrivit The Guardian.

„Suntem în pragul unei catastrofe umanitare”, a declarat el pentru Associated Press.

„În acest moment, avem curent electric, acum avem apă și încălzire în case. Dar infrastructura este distrusă pentru livrările de alimente și medicamente”, a adăugat Klitciko.

„De aceea, mesajul pentru toată lumea este: sprijiniți Ucraina! Suntem puternici. Fiecare ucrainean este mândru că este independent, mândru că este ucrainean și suntem mândri că avem propria noastră țară”, a mai spus el.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments