Cei 𝟏𝟎𝟒 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐁𝐚𝐬𝐚𝐫𝐚𝐛𝐢𝐞𝐢 𝐜𝐮 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 au fost marcați la Iași

0
40

Cercul Militar Iaşi a găzduit Conferința națională cu tema ,,Intervenția Armatei Române în Basarabia – o necesitate strategică pentru restabilirea ordinii interne si apărarea Unirii din 27 martie/ 9 aprilie 1918”, organizată de Muzeul Militar „Ștefan cel Mare” – filiala Moldova a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”.

În cadrul evenimentului au transmis mesaje colonelul Ionel Munteanu, din partea Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, academician Viorel Barbu din partea Academiei Române și arhimandrit Nicodim din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Col. (rz.) dr. Dan Prisăcaru a deschis lucrările conferinței în Sala Mare de Expoziții a Cercului Militar Iași. A fost urmat de profesor univ.dr. Cătălin Turliuc din cadrul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol”, dr. Aurica Ichim, manager al Muzeului Municipal „Regina Maria”, iar în final o interventie a aparținut domnului Vasile Macovei, care a îndeplinit peste 40 de ani numeroase funcții diplomatice la Ministerul de Externe a României

Tot astăzi, au fost vernisate expoziții temporare de documente, decorații, arme albe și accesorii militare cu temele ,,Contribuția Armatei Române la înfăptuirea și apărarea Marii Uniri” și „Iașul și Marea Unire”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments