Consilierii judeteni vor vota noua proiecte într-o ședință extraordinară

0
77

Pe ordinea de zi sunt nouă proiecte, iar trei dintre acestea oferă sprjin în gestionarea crizei umanitare provocate de conflictul din Ucraina.

Un proiect de hotărâre se referă la darea în administrare către Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Mihail Sturdza” al judeţului Iaşi a doua spaţii situate la parterul şi demisolul-2 al Centrului
Expoziţional Moldova în vederea realizării unui hub logistic.

Va fi supus, de asemenea, aprobării plenului un  protocol de colaborare între Consiliul Județean Iași și Crucea Roșie din România, Filiala Iași pentru a desfășura campania „Umanitatea nu are granițe”. În baza acestui protocol va putea fi organizat un centru de colectare a donaţiilor pentru cetăţenii ucraineni.

Un alt proiect de hotărâre prevede transmiterea în folosință gratuită tot către Crucea Roșie Filiala Iași a cinci încăperi situate la Centrul Expozițional Moldova Iași pentru depozitarea unor stocuri de ajutoare umanitare.

„Parteneriatul dintre autorități și societatea civilă trebuie să fie acum mai puternic decât oricând pentru a putea depăși această criză umanitară care este pur și simplu sfâșietoare. Copii, mame, bătrâni au nevoie de ajutorul nostru și nu îi putem lăsa în urmă. Este datoria noastră umană să facem tot ce putem pentru a-i ajuta”, a declarat preşedintele CJ, Costel Alexe.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments