La recensământ, chiriaşul este cel care trebuie să declare caracteristicile locuinţei în care trăiește, iar nu proprietarul acesteia

0
97

La recensământ, cei care stau cu chirie într-o locuință, chiar dacă doar în fapt, trebuie să furnizeze informații despre locuința în care stau, dacă aceasta este reședința lor obișnuită.

O întrebare frecventă a fost legată de ce să scrie la locuinţă în situaţia în care este chiriaş: cine trebuie să o declare, proprietarul sau chiriaşul? Chiriaşul este cel care trebuie să declare caracteristicile locuinţei respective. Ba mai mult, nu există nicio relaţie între proprietarul locuinţei respective şi cel care locuieşte efectiv în clădirea respectivă”, a declarat azi președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei, citat de Agerpres.

Toți românii ce locuiesc înăuntrul granițelor țării trebuie să fie recenzați și nu are relevanță că cineva locuiește la adresa de domiciliu sau la altă adresă în fapt pentru că recenzarea se face pe locuință.

Așadar, chiriașul care este recenzat sau se autorecenzează online va completa chestionarul cu datele privind locuința în care stă în chirie. Precizarea se regăsește și în lista de întrebări frecvente de pe site-ul dedicat recensământului.

De asemenea, nu contează dacă persoana nu are mutația făcută în locul unde are reședința de fapt. Persoana în cauză va trebui să furnizeze datele despre reședința obișnuită.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPROBLEME PRIVIND CALITATEA AERULUI ÎN IAȘI. PREFECTUL CERE MĂSURI MUNICIPALITĂȚII
Articolul următorAmenzile mai mari pentru lipsa rovinietei, aprobate de Guvern. Proiectul se duce acum la Parlament
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments