”România să nu uite”. Vitali Klitschko a anunțat ”planul lui Putin”, din Kiev

0
288

Vitali Klitschko susține că, de fapt, Vladimir Putin nu își propune să cucerească doar Ucraina, ci marele său vis ar fi să reconstruiască un Imperiu al Rusiei.

În al său discursul, primarul Kievului a amintit și de România, țară care a fost ocupată de sovietici din 1944 până în 1958 și a fost în sfera de influență a Uniunii Sovietice de la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial, până la căderea comunismului.

”Planul lui Putin este să refacă Imperiul Rus și România să nu uite că a fost parte a Imperiului Rus. Unde se vor opri ambițiile rușilor? Donetsk și Lugansk? Nu! Ucraina? Nu!

Rușii au invadat Țările Baltice? Da! Mai mult decât sigur, România poate fi în planurile rușilor”, a spus Vitali Klitschko, potrivit Antena3.

O invazie a rușilor în România este, însă, foarte puțin probabilă, datorită apartenenței la NATO a țării, așa cum este și cazul țărilor baltice, Lituania, Letonia și Estonia.

Vitali Klitschko: ”Soldații ruși nu vor ocupa niciodată Kievul”

Vitali Klitschko a transmis că este conștient că obiectivul actual al rușilor este ocuparea Kievului, însă este optimist că ucraineni vor rezista.

”Sunt foarte mulți oameni răniți și uciși. Doar în orașul nostru, Kiev, până acum aproape 300 de persoane sunt rănite. Planurile rușilor nu sunt secrete. Kievul este ținta. În patru zile avioanele au încercat să pună stăpânire pe Kiev. Ca primar al Kievului le-am spus tuturor că soldații ruși nu vor ocupa niciodată Kievul.

Peste un milion de bărbați sunt în Kiev. Avem baricade construite pe stradă, la fiecare intersecție. Prin jumătate din corpul meu trece sânge rusesc pentru că mama mea e rusoaică. În Ucraina locuiesc oameni pașnici, nu am fost niciodată agresivi cu nimeni”, a spus Vitali Klitschko.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments