Alimentul-minune care costă doar 2 lei în România și te ajută în tratarea anemiei și a artritei

0
132
legume

Ardeiul capia, roșu la culoare și cu o formă alungită, face minuni pentru sănătate. Mai jos prezentăm care sunt efectele pe care consumul de ardei capia le are asupra organismului.

Beneficiile ardeiului capia

Este mai ușor de digerat – un mare avantaj al ardeiului capia, comparativ cu ardeiul gras, constă în faptul că acesta are o coajă mult mai subțire, fiind mai ușor de digerat.

Stimulează digestia – fibrele dietetice din ardeiul capia reglează tranzitul intestinal, combătând problemele precum constipația sau diareea. Consumul ridicat de fibre reduce riscul de diverticulită, de hemoroizi, de pietre la rinichi, însă totodată ameliorează și simptomele sindromului de colon iritabil.

Conține licopen – pigmentul care oferă culoarea roșie ardeiului capia, licopenul, are o mulțime de efecte benefice pentru sănătate. Unele studii indică faptul că licopenul reduce riscul de cancer de prostată, cancer de col uterin, precum și de cancer pancreatic.

Conține 30 de antioxidanți diferiți – ardeiul capia, la fel că și ardeiul gras, conține o concentrație mare de antioxidanți, despre care se știe că au efecte benefice asupra sănătății. Antioxidanții combat efectul radicalilor liberi asupra organismului, precum și stresul oxidativ.

Ajută în tratarea anemiei – ardeiul capia conține o cantitate mare de vitamina B6, care joacă un rol esențial în producerea hemoglobinei, care ajută la rândul ei la oxigenarea organismului. Unele studii arată că vitamina B6 consumată în cantități mari poate ameliora simptomele anemiei, ba chiar poate preveni anemia.

Benefic în tratarea artritei – conținutul ridicat de cupru al ardeiului capia face din acesta un antiinflamator natural eficient. Ardeiul capia poate reduce simptomele artritei, precum și a altor afecțiuni de natură inflamatorie.

Sporește densitatea osoasă – ardeiul capia conține cantități mari de vitamina K, care crește nivelul unei proteine esențiale pentru menținerea sănătății osoase, reducând riscul de osteoporoză. Vitamina K este în mod deosebit necesară femeilor care intră la menopauza și prezintă risc crescut de osteoporoză.

Benefic pentru sănătatea și funcționarea creierului – manganul are un rol important în funcționarea creierului. Acesta se regăsește în concentrații ridicate în ardeiul capia.

Mai mult decât atât, ardeiul capia este bogat și în conținutul de vitamina B1, care este de ajutor pacienților ce suferă de Alzheimer.

Menține pielea sănătoasă – consumul de ardei capia este important și pentru menținerea pielii sănătoase. Niacina, adică vitamina B3, se regăsește din belșug în ardeiul capia. Această însă este eficientă și în tratarea acneei. Niacina reduce inflamația de la nivelul pielii, iritațiile și roșeața, ameliorand acneea, dar și alte eczeme și iritații de la nivelul pielii.

Previne crampele musculare – ardeiul capia poate să prevină crampele musculare. Adesea deficitul de potasiu se manifestă prin crampe musculare, iar acest tip de ardei se laudă cu un conținut ridicat de potasiu.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments