Exploziv! Pădurile Iașului, vândute către Egger Holzindustrie. Coiotul Doncean supraveghează această crimă ecologică din umbră

0
817

Romsilva – Direcția Silvică Iaşi exploatează industrial Codrii Iasilor pentru austriecii de la Egger. Această abominabilă afacere cu aurul verde al ieșenilor a fost devoalată de activiștii de mediu din Iași, care au monitorizat unul dintre transporturile de lemn. În loc să protejeze pădurea de lângă a doua cea mai mare aglomerare urbană din țară pentru oameni, o vând, prin intermediari, ca materie brută pentru uriașul combinat Egger Holzindustrie Radauti Romania. Toataă această afacere a avut girul lui Gabriel Doncean, directorul Romsilva Iași.

Pădurea Bârnova-Dobrovăț este tăiată copac cu copac  și vândută celui mai toxic concern străin care activează pe teritoriul României. Această faptă penală a fost descoperită de activiștii de mediu din Iași.

Când tăierile erau suspendate la tribunal, prin ordin judecătoresc pe care îl ignorau penal oricum, silvicultorii ieșeni încercau să câștige simpatia opiniei publice și să manipuleze comunitățile rurale spunând că copiii și bătrânii vor rămâne fără lemn de foc. Acum, cum au observat mulți membrii ai grupului, mașini mari cu remorcă, cu numere de Neamț sau Botoșani, transportă încontinuu din pădurea Bârnova-Dobrovăț. Am urmărit câteva astfel de transporturi pe www.inspectorulpadurii.ro, și avut „surpriza” că nu duceau la nici o bătrânică în curte, ci la mega-combinatul Egger de la Rădăuți”, susțin activiștii de mediu de la Codrii Iașului.

“Egger este sponsor și susținător al Mafiei Lemnului”

Compania austriacă Egger este unul dintre cei trei mastodonți cu capital străin din industria lemnului dn România, alături de Schweighofer. Ambele companii au fost amendate (Egger cu 5 milioane euro) pentru practici de cartelizare a industriei lemnului, practici care fac numai rău micilor producători autohtoni. În cursul anului trecut, austriecii de la Egger şi-au bugetat investiţii de peste 16 mil. euro la fabrica de prelucrare a lemnului din Rădăuţi, judeţul Suceava.

Activistul de mediu, Daniel Bodnar, indică compania Egger ca fiind colosul care falimentează încet dar sigur industria lemnului din România. Potrivit lui Bodnar, Egger deține monopolul și dictează tot ce mișcă în acest sector, deși concurența neloială este interzisă clar de legislația europeană și națională. Asta în teorie, deoarece în practică, mafia lemnului susține corupții factori decidenți din zona politică

Foarte mulți comentează și spun că defapt firmele astea sunt corecte și tot românii fură. Fură românii, dar ei de ce primesc lemn furat? Oameni buni, 2 camioane au fost inventariate în incinta fabricilor lor de când devorează pădurile României, cu ajutorul Mafiei Lemnului și a politicienilor. Care a fost rezultatul 4,3 și 4,7metri cubi în plus la fiecare transport. 9 metri cubi plus doar la cele 2 transporturi inventariate de Garda Forestieră Suceava. Eu cred că din cele 20 de milioane de metri cubi care se taie ilegal în fiecare an, cel puțin jumătate ajunge în fabricile Egger și Schweighofer. Asta este adevărata față a acestor nenorociți. Ei dau cele mai mari lecții de morală, dar ei sunt sponsorii și susținătorii Mafiei Lemnului!”, acuză Daniel Bodnar.

Ceea ce susține activistul de mediu din Suceava este întărit și de  dezvăluirile aparute recent în spațiul public, potrivit cărora Egger și Schweighofer a reușit infiltrarea de oameni în Parlament și în Guvern, pentru a permite tăierile masive de păduri din România.

Vânzând codrii către Egger, direct sau prin intermediari, Romsilva – Direcția Silvică Iaşi, nu face nici un bine comunităților locale, și nici industriei autohtone a lemului. Face doar bani să-și plătească propriile salarii și să amâne inevitabila reformă, pe spatele codrilor noștri, antisocial contra oamenilor și naturii. Pădurea aceasta poate oferi tot ce au nevoie ieșenii, atât cei care se încălzesc cu lemn cât și cei care au nevoie de oxigenul, potecile, frumusețea și biodiversitatea ei. Pădurea nu poate însă hrăni nesătulii care există doar pentru ei înșiși, cu toată hoția și corupția clădită pe lemn!”, mai susțin activiștii de mediu din Iași.

5 3 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments