Masa detinutilor de Paste

0
96

Deținuții nu vor avea, la masa de Paște, produse tradiționale din carne de miel, așa cum s-a întâmplat de Crăciun. Condamnații vor mânca fasole, iar drobul va fi făcut din organe de pui.

Prețurile uriașe la carnea de miel i-a lăsat pe deținuți, de Paște, fără produsele tradiționale, preparate din miel. În 2020 administrațiile închisorilor au pus pe masa deținuților ciorbă, friptură și drob din miel, la care s-au adăugat multe altele.

Pentru a justifica festinul din închisori, reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au explicat că, din cauza pandemiei, condamnații erau în imposibilitatea de a primi vizite și pachete. Pentru a evita ca aceștia să se revolte, s-a decis ca masa să fie una cât mai copioasă.

Iahnie de fasole în a doua zi de Paște

În acest sens, în prima zi de Paşte, deţinuţii au avut, la micul dejun, ou roşu, pâine, ceapă verde, ridichie, ceai și drob, în timp ce la prânz au avut patu feluri de ciorbă la alegere, de miel, porc, vită sau pui iar felul doi piure de cartofi cu patru feluri de friptură și anume din porc, vită, miel sau pui cu sos, în funcție de preferințe.

Anul acesta, mielul a dispărut complet din meniul răufăcătorilor condamnați. Spre exemplu, la Penitenciarul Giurgiu, deținuții vor avea, la prânz, în prima zi de Paște, ciorbă de pasăre, ou roșu, ceapă verde, ridichi, drob de pui, cozonac, suc fără zahăr și friptură de porc sau pui cu piure.

A doua zi, tot ciorbă de pasăre, ou roșu, ceapa verde, ridichi, drob de pui, cozonac, suc fără zahăr, dar și iahnie de fasole cu carne de porc sau fasole păstăi cu carne de pui.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments