iPhone SE (2022) vs iPhone 12: care este cel mai bun?

0
260

Apple a dezvăluit recent cea mai recentă versiune a iPhone SE extrem de popular, cu câteva mici ajustări la formula deja de succes. Dar sunt îmbunătățirile suficiente pentru a compensa o mică creștere a prețului (și pentru a compensa designul învechit) sau un model flagship mai vechi oferă un echilibru mai bun între caracteristici și costuri?

Pentru a testa acest lucru, comparăm noul iPhone SE cu iPhone 12.

Calitate de proiectare și construcție

Pe iPhone SE (2022), Apple a optat încă o dată să folosească șasiul încercat și testat pe care l-a vândut încă de la iPhone 6 care a apărut în 2014. Deci, dacă ai văzut un iPhone în ultimii opt ani, există sunt șanse mari să recunoști designul învechit.

Apple a actualizat capacul de sticlă de pe partea din față și din spate a iPhone SE (2022) la ceea ce pretinde că este „cea mai dură sticlă de pe un smartphone”, așa că ar trebui să supraviețuiască unei mici căzături. Un rating de impermeabilitate IP67 înseamnă, de asemenea, că o scufundare rapidă nu va semnifica moartea dispozitivului.

Totuși, este același design pe care l-am văzut cu toții de sute sau chiar de mii de ori de-a lungul anilor. O singură cameră pe spate, controale de volum și un buton de pornire, plus conectorul Lightning situat în marginea de jos, lângă difuzor.

Odată cu iPhone 12, însă, Apple s-a îndepărtat de marginile curbate și a revenit la un design cu nuanțe ale erei iPhone 4 și 5. Rama cu margini pătrate arată modern și elegant, spre deosebire de obositul iPhone SE (2022), și există mai multe diferențe între cele două dispozitive. Cel mai evident este afișajul OLED mai mare de 6,1 inci, care vine cu Face ID și crestătura obligatorie.

Pe spatele iPhone 12 vei găsi de două ori mai multe camere, cu unități Wide și Ultrawide, plus că există suport pentru încărcarea MagSafe, care este un pas înainte de încărcarea wireless standard de pe iPhone SE (2022).

iPhone 12 este, de asemenea, mai durabil datorită certificării IP68.

Procesor

Apple are un simț al umorului interesant, deoarece exteriorul vechi de aproape un deceniu al iPhone SE 2022 contrastează cu cea mai recentă versiune a procesoarelor din seria A din interior. A15 Bionic este o fiară; este același chipset care alimentează gama iPhone 13, inclusiv actualul flagship iPhone 13 Pro Max. Aceasta înseamnă că obții cantități incredibile de putere într-un iPhone mic și ieftin.

iPhone 12 nu este deloc mai slab, datorită procesorului său A14 Bionic, dar nu este cel mai recent cip și, ca atare, nu poate egala iPhone SE (2022) pentru performanță generală.

Afişaj

Pe lângă faptul că designul iPhone SE (2022) este aproape același cu cel al iPhone 8, cele două dispozitive iPhone au alte elemente în comun.

Ecranul este unul mare, deoarece iPhone SE vine cu un panou LCD Retina HD de 4,7 inci, practic identic, care oferă True Tone, ecran Wide color (P3), o rezoluție de 1334×750 la 326ppi, singura diferență vizibilă fiind Haptic Touch, mai degrabă decât 3D Touch și fața din sticlă mai dură de pe iPhone SE (2022).

Este diferit pe iPhone 12, care are un panou Super Retina XDR OLED de calitate superioară, care măsoară 6,1 inci și are o rezoluție de 2532×1170 la 460ppi, un raport de contrast îmbunătățit masiv, HDR și, per total, un afișaj mult mai frumos.

Singurul dezavantaj al ecranului lui 12 este crestătura de-a lungul marginii superioare care creează spațiu pentru matricea de camere Face ID.

Camere

Din nou, iPhone SE (2022) caută prin coșul de piese Apple și vine practic cu aceeași cameră de 12MP, f/1.8 (Wide) ca pe iPhone 8. Diferența aici este că, datorită procesorului A15 Bionic, poți accesa mai multe moduri și funcții, deoarece procesorul avansat își poate folosi priceperea de calcul pentru a gestiona lucruri precum modurile Portret, Stilurile Fotografice, Smart HDR 4 și efectele Portret Lighting.

Și iPhone 12 poate face toate acestea, cu excepția Stilurilor fotografice și oferă doar Smart HDR 3, dar face acest lucru cu două camere. Acestea sunt compuse din 12MP, f/1.6 (Wide) și 12MP f/2.4 (Ultrawide), care se combină, de asemenea, pentru a oferi un zoom optic de 2x (precum și digitalul 5x care este pe iPhone SE) și modul de noapte extrem de important. ceea ce face ca fotografierea în lumină slabă să fie o experiență mai plăcută decât pe SE.

5 2 votes
Article Rating


Articolul precedentPiedone, ridicat de DNA de pe Aeroportul Otopeni și dus la audieri. La Parchet a fost chemat și fostul primar Daniel Florea
Articolul următorPână la 90% dintre pacienții cu imunodeficiențe primare nu sunt diagnosticați
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments