Poliția Locală, lehuza din salonul de lux al bugetului local! Noi investiții publice reflectă viața de huzur, pe banii ieșenilor, a polițiștilor locali

0
645

Poliția Locală Iași nu se mai satură de lux și opulență. Avalanșă de achiziții din bani publici sunt puse la bătaie în aceasta perioadă. Achizițiile pentru confortul polițiștilor local cresc exponențial cu slaba pregătire și implicit abuzurile acestora. Parcul auto al Poliției Locale are câte o mașină la 5 polițiști locali și încă se mai fac achiziții. Condiția fizica a acestora este mai rea decât a unui pensionar sedentar, dar Zanfirescu le pune la scară o logistică supradimensionată care nu vine în sprijinul ieșenilor, ci doar lărgește artificial o gaură neagră.

Polițiștii locali din Iași par să-și fi prins fundurile de canapelele confortabile ale mașinilor de serviciu, la fel cum șefii lor par să prins, printr-un contract pe viață, posturile de conducere remunerate cu mii de euro pe lună. Imaginea unei patrule pedestre de locali mai poate fi văzuta doar prin centrul Iașului sau prin arhivele de pe vremurile gardienilor publici. În timp ce ieșenii acuză faptul că nu au văzut cu lunile vreo patrulă de Poliție Locală prin cartiere, conducerea acestei structuri nu mai contenește să facă achiziții de mașini și accesorii din bani publici.

Recent, Politia Locală a lansat o scrisoare de intenție privind o nouă achiziție publică. Este vorba de contractarea unui pachet de servicii auto compus din servicii de reparare și întreținere a vehiculelor  și echipamentelor aferente, servicii conexe și revizii, piese de schimb și uleiuri lubrifiante. Valoarea estimată pentru achiziția acestui pachet de servicii auto ajunge la 56.000 lei.

Jos burdihanele din mașini!

Aceste servicii ar urma să fie aplicate celor 37 de mașini și două remorci, autovehicule ce formează parcul auto al Poliției Locale (29 Logan, 4 Duster, 1 MCV, 1 Renault, 1 Ford Ranger, 1 Iveco și două remorci  Boeckmann pentru transportul cailor).

În acest contract de prestări servicii ar urma să intre și celelalte mașini ce urmează să intre în patrimoniul Poliției Locale,  supradimensionând astfel parcul auto al unei structuri parazitare. Practic, dacă raportăm cele 37 de mașini la cei 361 de angajați ai Poliției Locale, ar reveni câte o mașină la 10 angajați. Luând în calcul că mai bine de jumătate dintre angajați au funcții TESA și obiective fixe, ar reveni câte o mașină la 5 angajați. Practic, nimeni nu rămâne pe jos!

Potrivit programului anual de achiziții publice pentru Poliția Locală Iași, peste aceste servicii auto mai sunt vizate alte 4 contracte ce vor fi acoperite din alocări bugetare pe o perioadă de 9 luni, aceste referindu-se la achiziția de carburanți 200.300 lei, pensiunea cailor – 228.600 lei, costume de vară- 196.272 lei și …achiziția de noi mașini -216.650 lei.

Politia Locală Iași pare să fie povestea fără sfârșit a unei găuri negre a bugetului local și a pesajului instituțional, care se lărgește de la an la an, ca o plagă purulentă peste acest oraș.

5 2 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments