Apartamentele din blocurile cu bulină din Iasi nu vor mai putea fi închiriate – propunere legislativă

0
103

O propunere legislativa ajunsa in Parlament vrea sa interzica proprietarilor apartamentelor din blocurile cu risc seismic posibilitatea de a-si inchiria apartamentele pe care le detin.

Dacă legea trece şi de Parlament, atunci proprietarii de apartamente din blocuri încadrate în clasa I de risc seismic, deci care au bulină roşie, nu doar că nu îşi vor mai putea închiria apartamentele, dar nici măcar nu le vor mai putea da în folosinţă altor persoane.

Legea care se află în Parlament pentru dezbateri interzice şi organizarea de activităţi sportive, culturale sau economice în clădirile încadrate în clasa I de risc. În schimb, oficialii promit mai mulţi bani pentru consolidări.

„Pot să vă spun că pe baza Ordonanței 20/1994, deci în 28 de ani, prin finanțare de la bugetul Ministerului Dezvoltării – sunt date publice, nu sunt secrete –  s-au consolidat în total 28 de clădiri”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării. „Toate clădirile care vor fi expertizate cu acest risc seismic 1 și 2 vor putea intra în acest program guvernamental, toate”, adaugă el.

Conform noii legi, clădirile vor putea fi evaluate şi vizual de experţi, ceea ce ar putea grăbi procesul de inventariere al clădirilor care sunt un pericol.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent„Revolta curvelor”. Amelia Țigănuș, o fostă prostituată în România și Spania, duce propriul război cu exploatarea sexuală
Articolul următorCompetiție națională pentru elevi organizată la Iași cu sprijinul Consiliului Județean
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments