Beneficiile lecturii de cărți de dragoste

0
135

Există foarte mulți oameni care au prejudecăți împotriva romanelor de dragoste. Nu le consideră literatură, sau le etichetează ca fiind deocheate, kitchoase sau searbăde.

Aceste prejudecăți și credințe sunt mai mult ca sigur ascunse într-o teamă de a-și recunoaște propriile sentimente, dar astăzi nu vrem să intrăm în acest subiect pentru a nu genera controverse (evident că nimănui nu-i place să recunoască o teamă sau să-l facă cineva să o vadă fără să fi vrut să o exploreze).

Astăzi, dacă citești cărți de dragoste, vom fi de acord cu tine și îți vom lua partea.

Iată 10 beneficii ale lecturii literaturii romantice, în cazul în care te reafirmă și mai mult ca cititor de cărți de dragoste:

– Literatura romantică poate crește în mod natural serotonina. Serotonina, cunoscută și sub numele de hormonul fericirii, este un neurotransmițător care ne reglează emoțiile, atenția și memoria și ne ajută să facem față mai bine stresului și vieții de zi cu zi. Atunci când citim povești romantice, ne crește starea de bine și satisfacția, chiar dacă nu este intenția noastră.

– Generează endorfine, care sunt substanțe produse de propriul nostru creier, care ne ajută, printre altele, să ne întărim sistemul imunitar. Da, așa cum ați citit. Sistemul tău imunitar se îmbunătățește atunci când te simți bine, iar dacă te simți bine citind romane de dragoste, continuă să o faci.

– Îți dă speranță. Te face să vezi că lucrurile se pot schimba, că viața poate lua o întorsătură sau un imbold care nu trebuie să fie neapărat rău, că totul se întâmplă pentru binele general și, cum de obicei se termină cu bine, te conectează cu încrederea în viață și îți amintește că totul este posibil.

Librarie online vezi pe Emag gama completa de carti

– Te simți bine și, astfel, reușești să atragi mai multe motive de satisfacție în viața ta. Da, binecunoscuta Lege a atracției funcționează.

– Îți servește drept refugiu în vremuri triste sau grele. Ele te ajută să uiți momentan și într-un mod sănătos situația conflictuală prin care treci.

– Te ajută să îți explorezi emoțiile. Dacă îți place romanul, sau dacă îți plac personajele principale, simți ceea ce simt ele și uneori vei găsi asemănări în viața ta de zi cu zi, care te vor face să-ți descoperi adevăratele sentimente sau un alt mod de a vedea lucrurile.

– Trăiești alte experiențe dacă ești capabil să empatizezi cu protagoniștii.

– Îți extinzi vocabularul. De fiecare dată când citești, orice ai citi, devii mai cult și, mai ales, îți este mai ușor să eviți greșelile de ortografie.

– Înveți lucruri pe care nu le știai. Citind romane istorice, de exemplu, ajungi să cunoști obiceiuri, legende, curiozități… care nu știi niciodată când îți vor fi de folos și care îți vor întări memoria.

– Te simți parte a unui colectiv. În zilele noastre există cercuri de lectură comune, grupuri de cititori sau de adepți ai unui anumit autor… unde poți participa și te poți simți parte dintr-un trib frumos.

– Îți îmbunătățește viața sexuală. Pe măsură ce trece timpul, relațiile sexuale în cuplu pot deveni monotone și plictisitoare. Cine nu a citit „poziția misionarului” în acele romane care includ momente erotice?  În zilele noastre, cartile de dragoste vin cu detalii care lasă mintea cititorului curioasă și neliniștită. Sunt încorporate narațiuni foarte explicite, așa cum se întâmplă în cartea „Cincizeci de umbre ale lui Grey” (E. L. James), în care se văd multe elemente de practică sexuală.  Cu toate acestea, ar trebui să vă păstrați întotdeauna o viziune clară și să învățați să faceți diferența între realitate și fantezie și să definiți limitele pe care nu sunteți dispus să le depășiți. Ceea ce este sigur este că lecțiile de iubire și senzualitate pe care le înveți pot fi încorporate în obiceiurile tale zilnice cu partenerul tău.

– Înveți importanța comunicării în cuplu. Dacă te-ai confruntat deja cu dificultăți de comunicare cu partenerul, ai putea citi „Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman. Această carte explică faptul că comunicarea joacă un rol vital atunci când vine vorba de a avea o viață amoroasă de succes. Transmiterea unui mesaj și tonul în care cerem ceva este cheia fundamentală într-o relație. Așadar, fie că ești în căutarea unor sfaturi, fie că dorești să reiterezi ceea ce ai învățat deja despre dragoste, vei găsi în această carte o sumedenie de cunoștințe atunci când vine vorba de a vorbi cu partenerul.

Iar dacă cineva din jurul tău se îndoiește acum că literatura romantică este benefică sau o consideră încă un gen minor, nu-l asculta. Tu, noi și toți cei care am citit acest articol cunoaștem beneficiile sale… să continuăm să ne bucurăm de ele.

5 2 votes
Article Rating


Articolul precedentWedding Days aduce în Palas tot ce ai nevoie pentru nunta perfectă, iar Congress Hall oferă verighetele
Articolul următorCopou Garden Residence, investiția perfectă pe termen lung. Complexul rezidențial dispune de apartamente noi, spații comerciale și o zonă de petrecerea timpului liber
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments