CJ Iași va încheia Acord de cooperare cu Odessa

0
64

Plenul Consiliului Județean a aprobat încheierea unui Acord de cooperare între județul Iași și Raionul Odessa din Ucraina.

”Situația dramatică generată de războiului din Ucraina ne obligă să fim mai uniți ca oricând, să lucrăm împreună atât pentru protejarea democrației și libertății, cât și pentru reconstrucția țării vecine, odată ce acest război cumplit se va încheia. Vom susține comunitatea ucraineană și vom consolida relațiile, astfel încât să ne protejăm drepturile și valorile ambelor popoare pe care le reprezentăm”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Raionul Odesa este o unitate administrativă din partea centrală a regiunii Odessa. A fost creat la 17 iulie 2020 ca urmare a reformei administrativ-teritoriale și are 1,3 milioane de locuitori.

“Suntem sincer recunoscători Consiliului Judetean Iasi și personal președintelui Costel Alexe pentru sprijinul acordat Ucrainei și deschiderea în stabilirea unor relații oficiale de bună vecinătate cu Raionul Odessa, a afirmat președintele Raionului Odessa, Vitaly Barvinenko.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSe deschide Ștrandul Municipal!
Articolul următorUltima fază a contractului de proiectare pentru Institutul Inimii
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments