Piesa câștigătoare de la Eurovision, imnul soldaților din Ucraina. Versurile au fost scrise inițial pentru mama solistului

0
76

La numai o zi după ce a adus Ucrainei trofeul Eurovision 2022, piesa „Stefania” a trupei Kalush Orchestra a devenit imnul soldaților care apără țara, în războiul declanșat de Rusia.
Într-un videoclip postat pe canalul de YouTube al Gărzii Naționale, mai mulți militari ucraineni interpretează melodia. „Băieți, sunteți cool! Ucraina a câștigat Eurovision Song Contest, noi vom câștiga războiul!”, au transmis soldații, care i-au felicitat pe artiști pentru victorie.
„Am dedicat cândva acest cântec mamei mele, iar când a izbucnit războiul, cântecul a căpătat o mulțime de semnificații noi. Deși nu există niciun cuvânt despre război în versuri, mulți oameni au început să asocieze cântecul cu Mama Ucraina. Mai mult, societatea a început să îl numească imnul războiului nostru!”, a transmis liderul trupei, Oleh Psiuk, pe YouTube. Dacă Stefania este acum imnul războiului nostru, aș vrea să devină și imnul victoriei noastre. Oleh Psiuh a mai spus că: Versurile piesei vorbesc despre mama lui Oleh și cum „Câmpul înverzește, părul ei se-albește”. „Mamă, cântă-mi un cântec de leagăn/Vreau să-ți aud glasul”, începe piesa plină de emoție, în care solistul mărturisește apoi cum cea care i-a dat viață i-a dat, apoi, și putere s-o înfrunte și cum datorită ei va găsi mereu drumul spre casă, în ciuda tuturor greutăților.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments