Vizită la Iași a raportorului Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru migrație, refugiați și persoane strămutate, Pierre-Alain Fridez

0
115

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, a avut astăzi o întrevedere cu oficialul european, întâlnire la care au participat, de asemenea, subprefectul Marian Grigoraş, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, Inspectorul Şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situații de Urgenţă, col. Ionuţ Ciprian Grădinaru, și Şeful Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Iaşi, subinspector de poliţie Andreea Alina Tănase.

Pierre-Alain Fridez a venit la Iaşi pentru a evalua situaţia refugiaţilor, în contextul pregătirii unui raport despre „Consecințele umanitare şi migrația internă și externă în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei”.

„Războiul acesta a generat cea mai mare criză umanitară cu care s-a confruntat Europa de la al Doilea Război Mondial încoace. Nu putem și nu trebuie nicio clipă să rămânem indiferenți la drama prin care trece Ucraina. Avem datoria aceasta ca stat membru al Uniunii Europene, ca vecini, dar mai ales ca oameni. La începutul războiului ne-am implicat instituțional și personal, alături de românii cu suflet mare, pentru a-i sprijini pe cetățenii ucraineni refugiați. Misiunea noastră nu s-a încheiat. Este nevoie în continuare de ajutor, iar conlucrând, la nivel european și mondial, suntem o voce mai puternică în condamnarea războiului și ajutorarea poporului ucrainean. Urmează să trimitem un convoi umanitar în Ucraina, pentru a sprijini cele două regiuni partenere ale județului Iași, Vinița și Cernăuți, iar ucrainenii care se află între granițele României vor fi protejați. Dumnezeu să ne ajute ca acest război crunt să se încheie cât mai curând”, a spus preşedintele CJ, Costel Alexe.

„Suntem impresionaţi de modul în care aţi gestionat criza umanitară generată de război. Recomandările pe care le vom face celor 46 de ţări din Consiliul Europei vor viza acordarea unui ajutor pe perioadă îndelungată ţărilor care se confruntă cu problema refugiaţilor, inclusiv României. Vă mulţumesc pentru că v-aţi implicat, faceţi onoare Europei”, a transmis Pierre-Alain Fridez.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments