Apple și-a triplat anul trecut rulajul și profitul prin firma sa din România

0
82
FILE PHOTO: The Apple Inc. logo is seen in the lobby of New York City's flagship Apple store January 18, 2011. REUTERS/Mike Segar

Apple Sales Romania SRL, singura subsidiară locală a gigantului american și global omonim, controlată de Apple Inc. prin intermediul diviziei irlandeze Apple Distribution International Ltd și anunțată de Profit.ro, și-a triplat anul trecut atât rulajul, cât și profitul net. Firma, cu profil de consultanță pentru afaceri și management, a terminat 2021 cu venituri totale de 95,27 milioane lei, de aproape 3 ori mai mari decât cele de 32,88 milioane lei înregistrate în 2020.

Compania și-a mutat în 2021 sediul social în Bucharest Tower Center de pe Bulevardul Mihalache din Capitală. Inițial, acesta se afla în clădirea de birouri Campus 6.1 de lângă stația de metrou Politehnica. La finalul anului trecut, Apple Sales Romania SRL avea creanțe de încasat de aproape 108 milioane lei, față de numai 28,3 milioane lei la 31 decembrie 2020.

Apple Sales Romania SRL, înființată în 2018, este condusă de către Peter Ronald Denwood, director Corporate Law – International al gigantului american. Din primăvara anului trecut, acesta administrează și subsidiara din Ucraina a Apple. El mai figurează ca șef al firmelor locale Apple din Italia, Turcia, Grecia și Danemarca. Luna trecută, reprezentanți ai Apple Inc. s-au întâlnit cu autoritățile române, discuțiile abordând și lansarea unui Centru de cercetare – dezvoltare, după modelul celor din Marea Britanie, Germania, Israel și Franța.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/gigantul-apple-si-a-triplat-anul-trecut-rulajul-si-profitul-prin-firma-sa-din-romania-20734830

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTransportul public din Iasi, mai scump de luni
Articolul următorSpecialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog din judeţul Iași, prezenți în comunitate
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments