Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, bun de plata. Spitalul are conturile blocate din cauza unui proces cu doua angajate

0
660

Sechestrul a fost pus pentru o datorie de doar 30.000 de euro, iar conturile instituției medicale au fost blocate. In plus, cele 7 automobile din dotare au fost puse sub sechestru pentru acoperirea datoriilor față de două angajate. Acum, conducerea spitalului cauta solutii pentru a acoperi aceste daune.

 Conducerea a dispus în 2016 transferarea a două angajate din departamentul de resurse umane la arhivă. D.S. și M.R. au atacat în instanță decizia managerului și, în 2019, au obținut întoarcerea în compartimentul în care lucraseră inițial. Apoi, au dat în judecată din nou spitalul, cerând despăgubiri. Procesul s-a încheiat acum un an, celor două angajate recunoscându-li-se dreptul de a primi câte 15.000 de euro cu titlu de daune morale. Până acum, ele însă nu au primit decât câte 2.000 de euro. Ca urmare, s-a ajuns la executarea silită.

„Este un proces mai vechi prin care doi angajați ai spitalului au câștigat în instanță un proces. Suma pentru fiecare dintre cele două a fost de 15.000 de euro daune morale și instanța așa a hotărât. Cele două angajate ale spitalului au apelat la un executor judecătoresc care, conform legislației, a depus poprire pe conturi la Casa de Asigurări de Sănătate și la Trezorerie, conturile Institutului de Psihiatrie Socola”, a declarat Cristina Dobre, directorul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași.

3.7 3 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments