Rareș Bogdan, despre legile securității naționale: „Niciodată, ca lider al PNL şi al coaliţiei, nu voi fi de acord să fie încălcate libertăţi ale individului sau ale presei, câştigate foarte greu timp de 32 de ani”

0
58

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a vorbit, vineri, la Digi24, despre apariția în presă a unor drafturi din proiecte de lege privind securitatea națională, care ar oferi puteri sporite Serviciului Român de Informații (SRI). Europarlamentarul a precizat că serviciile secrete din România au nevoie de o lege clară, ținând cont de războiul de la graniță.

Rareş Bogdan a menționat că, în total, sunt zece proiecte de legi la care lucrează o comisie şi că drafturile acestora nu au fost discutate încă în coaliţia de guvernare.

„Ce a ieşit în spaţiul public nu sunt convins că este ceea ce este în momentul ăsta. Au fost mai multe variante de lucru. Sunt variante de lucru în care colegii noștri vor veni cu controlul parlamentar și cu inițiativa legislativă, care aparține strict aleșilor, adică parlamentarilor, împreună cu guvernul, într-un parteneriat cu cei care sunt beneficiarii legilor. În ultimele două şedinţe de coaliţie nu au fost dezbătute legile siguranţei naţionale. Eu consider că, dată fiind și situaţia regională complicată, cu nori negri la răsăritul României, cred că, cu o graniţă de 650 de kilometri pe uscat cu Ucraina, stat în plin război, cu o graniţă de peste o sută de kilometri la Marea Neagră, România are nevoie de reglementări extrem de precise, extrem de clare, de un cadru pentru serviciile de informaţii”, a declarat Rareș Bogdan.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentIncidente la Iași. Contramanifestație la marșul LGBTQ „Iași Pride”
Articolul următorTraian Băsescu, din vila RA-APPS într-un penthouse de lux
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments