Un pas către normalitate. Opt comune din județul Iași vor primi bani pentru rețele noi de gaz

0
194
Iașul este pe locul doi la banii pentru rețelele de gaz. La finalul săptămânii trecute, Ministerul Dezvoltării, condus de Cseke Attila, a publicat listele cu primele 73 de proiecte pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale. Acestea au o valoare totală de 3,85 miliarde de lei. Conform promisiunilor Guvernului, fondurile pentru capitolul gaze naturale finanţate prin Anghel Saligny sunt de 7,5 miliarde de lei.

Prin programul de investiţii gestionat de Ministerul Dezvoltării, doar localităţi din 28 de judeţe au primit bani. Cele mai multe resurse financiare s-au dus în judeţul Suceava, 465 de milioane pentru gazele din cinci comune, apoi Iaşi, 383 de milioane lei pentru opt localităţi, iar pe locul al treilea este judeţul Bacău, cu 336 de milioane pentru şase localităţi. La Iași au fost prevăzute spre finanțare comunele Deleni, Dumești, Plugari, Victoria, Ungheni, Drăgușeni, Popricani și Șcheia. 

„Comuna Plugari primește peste 38 milioane lei pentru sistemul de alimentare cu gaze naturale, prin programul de investiții Anghel Saligny, susținut de Partidul Național Liberal. Ne numărăm printre primele 73 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 3.854.583.847,09 lei, finanțate prin acest program.
Vorbim aici de cea mai mare investiție derulata vreodată de comuna noastră!”, a declarat Paul Mursa, primarul comunei Plugari. 

Ministerul a echilibrat distribuirea fondurilor, cu toate că au fost şi cazuri, de exemplu. Iaşul, unde liberalii au avut şase proiecte aprobate, în timp ce PSD doar două. Cel mai bine bugetate localităţi, cu 132 de milioane de lei, respectiv 131 de milioane de lei, sunt conduse de primri PSD, adică Feteşti (Ialomiţa), respectiv Baldovineşti (Olt). Acestea sunt din judeţele unde un cuvânt greu îl au lideri puternici ai PSD, adică Marian Neacşu (secretar general al Guvernului) şi Paul Stănescu (secretar general al partidului).

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments