A început organizarea de șantier pentru construirea noului terminal T4

0
111

La Aeroportul Internațional Iași au sosit utilajele și echipamentele, iar zilele acestea se lucrează la împrejmuirea zonei de lucru și demolarea clădirilor ce aparțin fostei Aviații Utilitare. Această activitate nu va afecta traficul aerian; în schimb, o parte din parcarea existentă va fi ocupată, iar traficul auto către aeroport va fi îngreunat. Se lucrează deja la amenajarea unei noi parcări provizorii, de lungă durată, în zona Aerostar.

După lucrările de amenjare a șantierului și obținerea avizelor și acordurilor necesare emiterii Autorizației de Construire, din toamnă vor putea demara lucrările de construire a terminalului T4. Acesta va avea trei niveluri și o suprafață desfășurată de peste 31 de mii de mp și va putea susține un trafic de 3,3 mil de pasageri pe an, dublu față de capacitatea actuală. Lucrările se vor finaliza în decembrie 2023.

Extinderea infrastructurii înseamnă construirea unui terminal mai mare de 8 ori decât actualul T3, parcarea va avea 600 de locuri și vor fi reconfigurate căile de acces.

3 2 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments