Echipa medicala condusa de Sidonia Susanu a reusit inca o minune! Fetitei de 4 ani care a ajuns la Iasi cu mana strivita intr-o masina de tocat i-au fost salvate 3 degete

0
100

Fetita in varsta de 4 ani transferata aseara cu un elicopter SMURD de la Onesti la Spitalul Clinic de copii „Sf.Maria” din Iasi a primit o noua sansa de la viata normala. Echipa medicala condusa de medicul Sidonia Susanu a reusit sa ii salveze trei din degetele strivite de masina electrica de tocat. Starea fetitei este stabila, aceasta fiind deocamdata internata la sectia de Terapie Intensiva, in cursul zilei de maine aceasta urmand sa fie re-evaluata din punct de vedere medical.

„In prezent fetita este detubata, stabila hemodinamic, relativ confortabil in ceea ce priveste durerile la nivelul mainii traumatiza. Urmeaza tratament cu antibiotic pentru prevenirea infectiilor si de stimulare a regenerarii tisulare. In general leziunile provocate prin strivire si smulgere sunt leziuni cu indicatii reduse de replantare si revascularizare, dar avand in vedere varsta pacientei si sansele foarte mari ale copiilor de a-si recupera segmentele de membre amputate, s-a realizat revascularizarea degetelor 2, 3, 4. Noi speram intr-o evolutie favorabila cu mentinerea a cel putin 90% din segmentele amputate. Deocamdata astazi pacienta va stationa in serviciul de terapie intensiva, maine va urma o re-evaluarea a leziunilor in blocul operator, dupa care vom decide daca are nevoie de proceduri suplimentare”, a declarat doctorul Sidonia Susanu, șefa secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului “Sf. Maria” din Iași.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments