EXCLUSIV! Angajați drogați și clienți terorizați într-o shaormerie arăbească neautorizată, controlată de țigani abuzați

0
7814

Cei mai mulți infractori pe metru pătrat care muncesc la negru se găsesc într-o șaormerie din centrul Iașului. Localul este neautorizat, nu are toaletă , iar materia primă este depozitată într-un garaj, pentru a nu exista urme în cazul unui control. Clienților nu li se eliberează bonuri fiscale și sunt terorizați de vocabularul suburban al angajaților, parte dintre ei drogați, și de atitudinea amenințătoare a acestora. Mai bine de jumătate dintre angajați muncesc la negru, iar  pe lângă profitul declarat, de 1 milion de lei în 2021, există circulate lichidități nedeclarate, iar activitatea nu este autorizată.

Cea mai căutată shaorma din Iași se găsește într-o speluncă din “cartierul arab” al Iașului, deservită de țigani maneliști și arabi faliți. Este vorba de Shaormeria Dania gestionată de doi sirieni în locul fostului fast food Zetw Za’atar, mai jos de Bolta Rece și celebra  „Warda”, cea mai veche shaormerie dn Iași,  fondat de irakianul Sadiq. În această locație nu este întrunită nicio condiție minimă care sa determine vreo autoritate locală să dea undă verde funcționării acestei activități de alimentație publică. Chiar dacă este spațiu în câte clienții pot servi o porție de mâncare, la cele două mese șchioape de lemn, în local nu există toaletă pentru clienți. Angajații, jumătate golani de etnie romă, abuzați de pe la casele de copii, cu placajul umflat pe ei din instinct de conservare, privesc amenințător clienții, în timp ce arabii par blazați, speriați, urmăriți de o karma malefică.

Sunt două lipitori, doi golani din ăștia scârbavnici, care ne provoacă constant. Cred că sunt frați, că seamănă și la atiutudine și la fizic. Unul lucrează în shaormerie și mai iese câteodată și urlă la celălalt care e șofer. Au cumpărat un garaj de la un vecin și acolo țin marfa. Tot acolo l-am văzut pe unu din aștia cum inspira ceva pe nas.Toată ziua o țin numai în urlete. Când i-am rugat să înceteze, unu din ei și-a băgat un deget în cur și m-a invitat la shaorma. Altădată, eram în spatele blocului și l-am văzut venind pe celălalt către mine. Avea ochii injectați și figura transfigurată. A ridicat mâna și am zis că mă lovește, dar și-a băgat degetele în nas și apoi s-a șters de mine. Eu nu știu cum cumpără oamenii cu încredere din shaormeria asta când văd mizeria de acolo”, ne-a spus Viorel Grigorovschi, un pensionar care locuiește în zonă.

Nu se știe cine conduce unitatea și cine este angajat,  așa cum nu se știe cine și cum face mâncarea sau cine cară materia primă dosită într-unul din garajele din zonă. Nimeni nu poartă bonetă,  mănuși sau vreun echipament minim de protecție sanitară. E un talpeș balmuș arabo-țigănesc, deloc plăcut ochiului și auzului, surprinzător, doar gustului.

Profit imens dintr-o afacere neautorizată

Muzica este la un nivel de decibeli nepermis de mare, atât pentru clienți cât și pentru locatarii blocurilor din jur, peste care se aud urletele gibonilor care se bat cur în cur în bucătăria open space. “Coaie, să nu bagi manele că te sparg!”.”Nu bag coaie, dă.te.n sânge…să te f..ă Zambilica!” se aud urletele primatelor, la doi pași de clienții oripilați. Spelunca în cauză nu deține avize de funcționare din partea DSVSA, potrivit confirmărilor primite din partea acestei instituții.

Mâncam de mai bine de 1 an la ei,  la inceput era super buna shaorma, dar în ultimul timp e dezastru. Așa fac toți la început, fac totul bun și apoi micșorează porțiile și schimbă ingredientele. La început nu puneau cartofi în cea la lipie, acum o umple cu cartofi și 2 fire de carne, iar sosul este amar. Nu mai recomand. Păcat!”, susține Vasile Anton, un fost client.

Shaormeria este administrată de o firmă din Neamț, – SC Dania Shaorma SRL, controlată de doi asociați  de origine siriană– Abdullah Safour, cu 67% din acțiuni, și Yazan Ibrahim,care deține 33% din afacere.  Firma înființată în 2020 a înregistrat un ascendent surprinzător. Dacă în primul an de funcționare a avut o cifră de afaceri de  127.534 lei și un profit de doar 16.401, cu doar 2 angajați,  anul trecut afacerea a explodat, înregistrându-se o cifră de afaceri de 3,2 milioane lei și un profit de 1 milion de lei. Demn de menționat este faptul că numărul angajaților declarați este de 8 persoane, cifră care este departe de adevăr, în condițiile în care 9 persoane sunt doar pe o tură, la shaormria din Iași, fără a mai pune la socoteală angajații care deservesc shaormeria din Piatra Neamț, fapt ce mai adaugă o altă suspiciune rezonabilă, aceea a muncii la negru în punctele de lucru ale  Dania Shaorma SRL.

2.5 74 votes
Article Rating


Articolul precedentVideo! George Buhnici, prima reacție după tot scandalul provocat. Vedeta, mărturisiri cutremurătoare: “Ca și cum aș fi amețit de băutură!”
Articolul următorInstanța a decis! Ce pensie alimentară va plăti Reghecampf » Anamaria Prodan e revoltată: „E tragico-comic!”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments