Peste 2200 de candidați susțin astăzi la Iași, examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iasi

0
96

Examenul este programat între orele 10:00 – 13:00 și va consta într-un test grilă.

Noutatea de anul acesta este că nu va mai conta media obținută la Bacalaureat în procesul de admitere.

Potrivit redactorului nostru, Constantin Mihai, concurența cea mai mare este la specializarea Asistenți Medicină Generală, urmată de Medicină și Medicină Dentară.

Peste 2200 de candidați susțin astăzi la Iași, examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa”. Un examen în adevăratul sens al cuvântului, așa cum era în urmă cu peste 30 de ani. Noutatea din acest an constă în faptul că nu se mai ține cont deloc de media obținută la Bacalaureat. În România sunt 4 tipuri de bacalaureat și, deoarece gradele de dificultate diferă foarte mult, s-a hotărât eliminarea completă a notei de la bacalaureat în calcularea mediei de admitere la medicină. Surprize: sunt 9 specializări și la două nu s-au ocupate toate locurile. La specializarea Farmacie doar 40% din locuri sunt ocupate, iar la asistent profilaxie stomatologică doar 25%. Cea mai mare concurență este la asistenți medicină generală 3,93, pe locul 2, specializarea medicină, 3,59 apoi medicină dentară 3,34 și pe locul 4 specializarea nutriție și dietetică concurență 3,29. Cei de la specializarea medicină vor susține examenul tip grilă în sălile de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” corpurile A și B, iar cei de la medicină dentară în sălile de la Universitatea de Științe ale Vieții – Agronomie din capăt Copou. Ceilalți concurenți în sălile Universității de Medicină și Farmacie. Concursul se desfășoară între orele 10-13.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments