VIDEO Povestea emoționantă a Teodorei, o fată de numai 13 ani care face naveta pentru a lua lecții de canto. Cel mai mare vis al ei este să devină cântăreață de muzică populară

0
348

Paraschiva-Teodora Budacă are 13 ani și este elevă în clasa a VI-a. Tânăra este una dinre bursierele Asociației Pro Vita și își dorește foarte mult să devină interpretă de muzică populară însă este foarte dificil pentru că locuiește în mediul rural și nu poate ajunge tot timpul la orele de canto. Deși aceste ore i-ar fi de mare folos pentru a evolua.

„Această pasiune am descoperit-o la vârsta de opt ani , când am fost la Mănăstire la Nechit pentru Sfântul Maslu și acolo am discutat cu un preot. Acolo am descoperit talentul, cumva. Trebuie să fac câteva ore în particular dar sâmbăta nu sunt șanse pentru că este un singur autobuz care este la 7 seara și unul care pleacă la 10 dimineața. Nu am cum”, spune Teodora cu o mare tristețe.

Un alt mare vis de-al ei este cel de a înțelege matematica. Teodora vorbește despre viață și viitor ca un om matur. Atunci când simte că îi este greu, se ambiționează singură.

„Mă gândesc că am un vis de îndeplinit și asta mă ambiționează cel mai mult”, spune fata.

Bursa lunară de studiu este de 200 de lei pe care copiii o folosesc pentru a-și asigura nevoile de bază, pentru aprofundarea studiului, dar și pentru pregătirea de viitor. Teodora folosește bursa pentru școală și studiul muzicii.

„Bursa Pro Vita îmi folosește la rechizite, haine, lucruri pentru școală. Mă ajută să-mi plătesc transportul, să ajung la canto și concursurile cel mai mult”, a mai spus Teodora.

Pro Vita Iași derulează din anul 2016 proiectul de susținere la studii care are ca scop sprijinirea parcursului educațional și profesional al copiilor din cadrul Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments