Ziua marilor schimbări fiscale

0
146

Ziua de 1 iulie a adus schimbări fiscale majore, publicate deja în Monitorul Oficial. Pe unele le-am pomenit separat în edițiile trecute ale acestui newsletter, însă nu strică să facem o mică recapitulare.
e-Factura. Toate companiile care au relații cu instituții și companii de stat, respectiv cele care comercializează unul dintre cele 900 de produse cu risc fiscal ridicat sunt obligate să emită facturile doar prin acest sistem.
e-Transport. Pentru circulația bunurilor cu risc fiscal ridicat e nevoie de raportarea în sistem. Sancțiunile se vor aplica însă de la începutul lunii octombrie.
Codul de procedură fiscală. Aplicarea amenzilor contravenţionale aplicate în urma verificărilor făcute de ANAF se prescrie în termen de 5 ani de la data săvârşirii faptei, nu după 6 luni, ca până acum.
Tichete de masă. Crește valoarea maximă a tichetelor pe care angajatorii le pot oferi angajaților: de la maxim 20 de lei la 30 lei per angajat, pentru fiecare zi lucrată.
Controale ANAF. Fiscul începe controale masive la persoane fizice, pe baza unor informații preluate inclusiv de pe rețelele de socializare. De asemenea, vor fi controlați 140 de mari contribuabili, ca urmare a unei analize de risc.

Platforma on-line in care poti afla datele financiare și juridice ale firmelor din România. Informatiile sunt actualizate in timp real

Termene.ro este o platformă complet automatizată în care ai acces direct la informații din 15+ surse oficiale și actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România. Înființată în anul 2014, Termene.ro este accesată zilnic de peste 50.000 de companii, pe care le sprijinim să identifice la timp oportunitățile de afaceri și să evalueze corect riscurile prin analize de piață, rapoarte și statistici care pot fi personalizate sau monitorizări ale portofoliului de clienți .

Promisiunea Termene.ro:

SIGURANȚĂ – acces la informații actualizate instantaneu, verificate, procesate și sintetizate
CONFORT – viteză impecabilă de afișare a datelor interogate
EFICIENȚĂ – informații corelate din 15+ surse autorizate într-o singură platformă
Cum te ajută platforma Termene.ro
Diferite nevoi, un numitor comun: eficiența. Indiferent de rolul pe care îl ai, pe Termene.ro găsești ușor și rapid informația de care ai nevoie; pentru ca tu să iei decizii mai bune într-un mod eficient.
Verificare firme
Indiferent de domeniul în care activezi ai nevoie de informații sigure despre companiile partenere, concurente sau prospectate. Ai acces instantaneu la informații brute sau rapoarte avansate despre datele financiare, fiscale și juridice ale tuturor firmelor din România, din surse sigure și actualizate în timp real.

Poți vizualiza harta acționariatului oricărei firme, ca să știi exact cu cine faci afaceri. Găsești conexiunile dintre toate firmele la care sunt asociați sau acționari partenerii tăi de business.
Afli care este capacitatea de plată a partenerilor tăi, ca să decizi informat ce termen de plată poți acorda clientului tău sau dacă e mai sigur să ceri plata în avans ori la livrare.
Ai acces la lista persoanelor expuse politic, ca să verifici dacă acționarii companiilor partenere sunt implicați politic. Fișa PEP cuprinde informații despre funcție și apartenență politică, grade de rudenie cu alte persoane publice și mențiuni din presă.
Identifici beneficiarul firmei, ca să fii în conformitate cu legislația pentru prevenirea spălării banilor.
Monitorizezi propriul portofoliu de firme și ești notificat imediat ce apar modificări în statutul propriilor parteneri.
BizZilla – Prospectare, analize și studii de piață
Vrei să-ți dezvolți afacerea, dar e important s-o faci sănătos. Instrumentele de prospectare și analiză te ajută să identifici noi direcții de business sau noi clienți și să-ți cunoști concurența. Îți asumi doar riscuri calculate, pe baza unor studii de piață personalizate cu ajutorul celor peste 50 de filtre disponibile.

Economisești timp atunci când lucrezi cu informații structurate și ușor de accesat
Iei decizii informate și rapide fiindcă baza de date se actualizează în timp real
Identifici mai ușor nișele de piață profitabile pentru tine după ce analizezi cu grad înalt de certitudine domeniile de interes

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPovestea unui vis împlinit. Medalia de aur vine la Iași
Articolul următorAfacerist PSD Sector 1, relatii stranse cu interlopul Nutu Camataru. Poze prin Parlament si cu geaca PSD: „Siguranta unui trai mai bun”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments