Cinci supermarketuri Lidl din Iasi inchise de inspectorii de la Protectia Consumatorului

0
216
Eveniment Lidl Romania cu Helmuth Duckadam la Timisoara

5 supermarketuri Lidl din Iasi au fost inchise de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului dupa o serie de controale derulate in ultimele zile. Au fost descoperite nereguli grave care au pus in joc sanatatea oamenilor.

In supermarketurile din Visoianu, Nicolina, Tătărași, Moara de Foc și Dacia clientii erau intampinati cu produse stricate, vitrine frigorifice și congelatoare cu un grad avansat de uzură, cuptoare neigienizate, cu un strat gros de arsură și grăsimi, iar tăvile erau neigienizate și deteriorate.

„Am fost aproximativ 30 de oameni în 15 locaţii. Supermarketuri, hipermarketuri, marketuri, magazine retaileri mari. Acţiunile au avut la bază şi reclamaţii. Sunt şi reclamaţii pe hipermarketuri, știm foarte bine. Dar sunt direct sub observația noastră, pentru că impactul asupra consumatorului este foarte mare. Va pot vorbi despre operatorii verificați. În cursul zilei de ieri au fost verificați 5 mari operatori economici, printre care și LIDL România. Am constatat abateri, la unele dintre ele repetate, de asta am dispus închiderea lor pe o perioadă de 6 luni. Au fost şi sancţiuni în cuantum de 98.000 de lei. Avem spaţii frigorifice neigienizate, depozite alimentare. În decursul timpului am găsit şi un magazin care a fost închis o zi jumătate, i-am acordat o suspendare pe 6 luni. Da, se află lângă un spital”, au precizat inspectorii ANPC.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSe majorează salariile profesorilor. Cât vor primi aceștia din septembrie
Articolul următorBNR a revizuit în jos previziunile privind activitatea economică pentru 2023
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments