Cu cât a scăzut turismul în Europa de Est, după izbucnirea războiului din Ucraina. Ce arată cifrele și cum stă România

0
58
Europa Asia si Africa
Țările din centrul și estul Europei se confruntă cu o scădere importantă a numărului de vizitatori străini, după izbucnirea războiului în Ucraina, iar cele mai afectate sunt statele care au graniță comună cu Ucraina, arată o analiză publicată de CNN.

Imaginile cu milioanele de refugiați ucraineni care au trecut frontiera în țările UE au rămas în mintea multor oameni, care acum se gândesc de două ori înainte să antameze o vacanță în această parte a Europei, arată CNN. Iar siguranța personală nu este singurul motiv. „Oamenii spun că nu vor să fie văzuți că se distrează într-un loc în care sunt mulți refugiați. Cineva și-a pierdut casa și tu stai acolo, râzând și bând bere… este o asociere care nu se potrivește”, explică Matt Mavir, fondatorul Last Night of Freedom, care organizează petreceri ale burlacilor și burlăcițelor în toată Europa. „Influența războiului este foarte intensă” La finalul lunii martie, adică la o lună de la începutul războiului, adjunctul ministrului polonez pentru sport și turism, Andrzej Gut-Mostowy, spunea că anulările de călătorii ale turiștilor străini crescuseră cu 30%-40%.
Compania aeriană europeană Jet2 a suspendat zborurile către Polonia în martie, urmând să le reia în septembrie, când va fi însă prea târziu pentru vacanțele de vară. Reprezentantul operatorului Last Night of Freedom spune că rezervările pentru orașul polonez Cracovia s-au prăbușit cu 60% în această vară. „Situația a devenit foarte instabilă și imprevizibilă. Este cu adevărat frustrant și enervant că politica influențează turismul, care îi face pe oameni să se reunească”, spune și Wojtek Mania, de la Organizația de Turism din orașul polonez Poznań.
Puțini turiști în Delta Dunării Potrivit analizei CNN, mai există un factor care duce la scăderea numărului de turiști din această parte a Europei: după doi ani de pandemie, oamenii își rezervă excursii alegând destinațiile principale de pe lista de preferințe, în timp ce locurile mai puțin cunoscute sunt trecute cu vederea.
0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCe au decis judecătorii împotriva avocatului Sebastian Felecanu, acuzat că și-ar fi aruncat iubita de la etaj
Articolul următorElena Udrea critică, din penitenciarul Târgșor, condițiile pentru vizitele din partea copiilor, dar și prezența bolnavilor psihic în închisoare. „Soluția este simplă…”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments