Elena Udrea critică, din penitenciarul Târgșor, condițiile pentru vizitele din partea copiilor, dar și prezența bolnavilor psihic în închisoare. „Soluția este simplă…”

0
117
După ce, acum aproximativ trei săptămâni, fostul ministru al Turismului a reușit să petreacă timp cu fetița ei, la finalul unei așteptări de trei luni și jumătate, Elena Udrea a publicat, sâmbătă, pe Facebook, un mesaj în care critică modul în care cei mici pot să își vadă mamele încarcerate, dar și regulile de primire a pachetelor și decizia de a conviețui cu persoane bolnave psihic.
 

Elena Udrea a petrecut timp cu fetița ei, în urmă cu aproape trei săptămâni, în camera denumită generic „Mama și copilul” de la Penitenciarul Târgșor, cameră folosită expres de deținutele care fi au născut recent fie la întâlnirile celor care au copii.

După ce informația a apărut în spațiul public, fostul ministru al Turismului, condamnat la 6 ani de închisoare în acest caz, în dosarul Gala Bute, critică regulile și condițiile din penitenciar.

Copiii ale căror mame sunt arestate rămân cu traume pentru tot restul vieții”

Elena Udrea confirmă faptul că după aproape patru luni și un demers anevoios și-a văzut în sfârșit copilul. „Aș fi dorit ca Eva să fie ferită de publicarea imaginilor de la această vizită, poate pentru că eu încă sunt marcată de filmările cu Tibi Ridzi ducându-și de mânuțe cei doi copilași sa își viziteze mama, acum 6 ani”, spune ea.

În acest context, condamnata de la Târgșor detaliază „știrea absurdă” creată de prevederea legală care face ca un copil să își vadă mama aflată în detenție doar printr-un geam numit „dispozitiv de protecție”, fără să poată atinge, fără să îi poată sta în brate, fără să poată simți iubirea mamei, care îi lipsește atât de mult.

„Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta? Prin această regulă, o mamă, condamnată eventual pentru furt din magazine sau pentru vreun abuz în serviciu, are același regim de primire a vizitelor ca un criminal în serie condamnat pe viață. Despre ce protecție poate fi vorba și a cui când vorbim de întâlnirea unei mame cu copilul ei??? S-au creat momente dramatice, când copii au început să urle și să lovească cu pumnii și picioarele geamul care îi împiedică să ajungă la mamele lor. Dacă tot există o cameră special amenajată pentru astfel de întâlniri „mama și copilul”, de ce nu se permit aceste vizite aici fără să fie nevoie de nenumărate avize, aprobări și semnături ajungând pânăla cea a directorului penitenciarului?”, a scris elena Udrea.

Potrivit acesteia, sunt studii recente din SUA, care arată că, copiii ale căror mame sunt arestate rămân cu traume pentru tot restul vieții și, mult mai probabil decât în cazul celorlalți copii, devin ei însuși infractori. „Deci, la ce și cui folosește aceasta lege inumana, ilogică, barbara chiar?  Lăsați copiii să își poată întâlni mamele, să aibă parte, măcar în cele câteva ore pe lună în care sunt permise vizitele, de îmbrățișarea lor, să poată sta în brațele lor să simtă iubirea și alinarea pe care brațele și săruturile unei mame le aduce”, susține ea.

Fostul ministru este de părere că în același timp, în acest fel ar scădea și presiunea psihică și suferința pe care o mama în detenție le resimte tocmai din cauza despărțiri de copii, ceea ce pe unele le face violente, le împiedică să se adapteze, sau chiar le îmbolnăvește grav.

Vrea să facă ceva bun pentru societate

„Dacă tot sunt obligată sa mai stau in penitenciar, unde am ajuns printr-un abuz terifiant al unor judecători ai ICCJ, măcar să încep să fac ceva bun pentru cei de aici, condamnate sau angajați ANP, ba chiar pentru societate, având în vedere ca ce se întâmpla într-un penitenciar afectează direct și indirect și societatea”, a spus ea, referindu-se la supraglomerare, condițiile de primire a pachetelor și încarcerarea la comun cu bolnavii psihic.

„Revin cu o alta inepție legislativă, referitoare la pachetele pe care deținuții le pot primi. Legea spune ca se poate primi un singur pachet cu alimente, o dată pe luna, compus din 10 kg mâncare plus 6 kg de fructe și legume. Cum poți păstra mâncarea 30 de zile???  Mai ales ca acum, la 30 de grade afară, mâncarea nu rezistă de pe o zi pe alta, având în vedere că nu există frigidere aici, sau chiar și iarna este imposibil să păstrezi mâncarea și mai ales fructele și legumele pentru o lună întreagă. Și care este logica acestei reguli??? Cât timp exista dreptul la a primi  3-5 vizite pe lună, de ce nu se poate împărți cantitatea de mâncare pentru a fi primită în tranșe la fiecare vizită??? Există și camere cu 16 femei care oricum sunt supra aglomerate. Unde sa mai depozitezi și mâncarea pentru atâtea persoane?”, a scris Elena Udrea.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments