Inspecţia Muncii anunță dispariția unei ocupații din România

0
181

Ocupatia de jurisconsult va fi eliminata din Clasificarea ocupatiilor din România, aceasta urmând sa fie înlocuita cu cea de consilier juridic, informeaza Inspectia Muncii.
„În atentia angajatorilor care au salariati încadrati cu ocupatia de jurisconsult: întrucât Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale va radia din COR ocupatia de jurisconsult, cod COR 261102, angajatorii care au angajati în aceasta functie trebuie sa înlocuiasca aceasta ocupatie, în contractele individuale de munca, cu aceea de consilier juridic, cod COR 261103”, se mentioneaza într-un comunicat al Inspectiei Muncii.

Potrivit inspectorului general de stat Dantes Nicolae Bratu, la data de 24 august 2022, în REVISAL, sunt înregistrate 2.205 de contracte de munca aferente ocuparii functiei de jurisconsult. Dintre acestea, 1.544 sunt cu norma întreaga, 661 cu timp partial, iar aceasta functie este ocupata de 2.000 de salariati, care figureaza înregistrati la un numar de 2010 angajatori.

Ocupatia de jurisconsult va fi eliminata din Clasificarea ocupatiilor din România

„Modificarea functiei se poate efectua prin întocmirea unui act aditional la contractul individual de munca, conform prevederilor art.17 alin.5 din Legea nr.53/2003, Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Informam, pe aceasta cale, toti angajatorii aflati în situatia mentionata, ca aceasta modificare a contractului individual de munca trebuie efectuata pâna la data de 30 septembrie 2022 si transmisa în registrul general de evidenta a salariatilor, cel târziu în ziua anterioara producerii modificarii, conform prevederilor art.4 alin.2 din H.G. nr. 905/2017”, a subliniat Bratu, potrivit antena3.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentNoi probleme cu legea pentru fostul viceprimar al Iasului, Gabriel Harabagiu
Articolul următorCauți inspirația pentru noul an școlar? EXCELSIOR PENTRU ȘCOALĂ, din Palas, te ajută să te pregătești pentru cea mai așteptată zi din an
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments