Modificările Codului Fiscal aduc noi cuantumuri la impozitele și taxele locale

0
61
taxe și impozite locale

Noile modificări ale valorilor taxelor și impozitelor locale impuse prin schimbările aduse Codului Fiscal vor avea impact minim asupra contribuabilului ieșean, conform proiectului de Hotărâre de Consiliu Local lansat în dezabtere publică.

Conform actualelor prevederi legale, toate autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate să modifice şi să completeze hotărârile consiliilor locale privind taxele şi impozitele locale pentru anul 2023, până pe 13 septembrie 2022.

Conform proiectului propus, la clădirile rezidențiale, pragul minim pe care îl cere legea este de 0,1% din valoarea clădirii, cel anterior fiind de 0,08%. Prin urmare, este o creștere de 0,2%.

La clădirile nerezidențiale aparținând persoanelor fizice, noul prag este de 0,5%, în timp ce procentul anterior se situa la pragul de 0,2%, rezultând o creștere de 0,3%. De asemenea, la clădirile nerezidențiale din domeniul agriculturii, pragul minim rămâne neschimbat, adică de 0,4%.

Impozitul la clădirile rezidențiale aparținând persoanelor juridice comportă următoarele modificări: pragul minim cerut acum este de 0,1%, pragul existent la Iași este de 0,08%, prin urmare creșterea este de 0,02%.

La clădirile nerezidențiale pragul cerut este de 0,5% conform modificărilor legislative a noului Cod Fiscal.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMedicii și personalul de la Salvare din toată țara au trimis imagini cu ambulanțele preistorice, cu un milion de kilometri la bord
Articolul următorSatele și comunele din județul Iasi vor avea noi rețele de canalizare și apa
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments