O cârciumă de fițe din centrul Iașului a funcționat un an înafara legii. Patronii Restaurantului Trai au făcut profit într-un spațiu neautorizat, cu zero angajați

0
1339

Trai neneacă la cârciuma de fițe care ocupă fostul Conservator al Iașului. Un restaurant de fițe locat în incinta Palatului Ghica din centrul Iașului a produs profit mai bine de un an de zile, într-un spațiu neautorizat. Este vorba de Restaurantul Trai, ce funcționează în palatul fostului Conservator de pe strada Gavril Muzicescu. Patronii acestui restaurant și-au început activitatea comercială cu un an înainte ca Primăria să emită autorizația de amenajare a spațiului.

Un restaurant foarte bine cotat din Iași și-a făcut debutul pe piața HoReCa în cel mai ilegal mod. Patronii Restaurantului Trai de pe strada Gavril Muzicescu, situat la doi pași de centrul Iașului, nu au mai așteptat să le fie emisă autorizația de amenajare și recompartimentare a spațiului și au început lucrările înainte de termen, fără nicio autorizație. Mai mult, până le-a fost emisă autorizația de amenajare și recompartimentare, restaurantul și-a făcut și clientelă și profit, timp de un an de zile, fără ca vreo instituție să îi tulbure activitatea. Este de la sine înțeles în condițiile în care corupții din instituțiile cu atribuții de control au fost bine întreținuți cu atenții de fiecare data când au pășit pragul restaurantului administrat de Ioan Marian Pascal, o săgeată a firmei Dipal Construct SRL deținută de o firmă din Israel: Y.D. Barazini LTD.

Restaurant fantomă cu personal la negru

După un an de funcționare ilegală, în vara acestui an, Primăria Iași a emis autorizație de schimbare a destinației a clădirii monument istoric,  din spațiu de locuit în restaurant. Conform autorizației  emise de Primărie, „se propune schimbarea destinației construcției din spațiu de locuit în restaurant – capacitate maximă de 150 de persoane. Spațiile interioare vor suferi modificări de funcțiune și compartimentări ușoare care nu presupun intervenții la nivelul structurii și nici intervenții asupra amenajărilor exterioare și sistematizării verticale”. Tardiv, ca în filmele cu proști, în condițiile în care inspectorii Primăriei cunoșteau demult situația din teren.

De la înființare, în 2009, și până în 2018, firma, al cărui obiect de activitate este tranzacționarea de bunuri pe piața imobiliară,  nu a avut deloc încasări, cifra de afaceri fiind pe zero. În 2020, firma a avut un rulaj de circa 600.000 lei cu un profit de circa 360.000 lei. În ce privește numărul de angajați, escrocii de la Dipal Construct au declarat în fiecare an câte un angajat sau uneori chiar zero angajați. Așa funcționează cel mai de fițe restaurant din Iași – ilegal și cu angajați la negru.

2.3 4 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments