Proiectul Spitalului Regional din Iași va fi gata în primăvara lui 2024

0
140

Premierul Nicolae Ciucă a declarat astazi ca faza de proiectare a Spitalului Regional din Iasi va fi finalizata pana in primavara anului 2024. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a menţionat că s-a întâlnit cu reprezentanții firmei care se ocupă de proiectarea spitalului regional de la Iași care au promis că vor finaliza proiectul până în primăvara anului viitor.

„Astăzi aprobăm legea prin care asigurăm finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova. Practic, se realizează alinierea cu celelalte două spitale de urgenţă, de la Cluj şi de la Iaşi. Îmi exprim încrederea că probabil vom şi demara proiectele, ca ele să se întâmple, să se realizeze, ţinând cont de faptul că mai avem aproximativ 2 miliarde de euro alocaţi prin PNRR şi avem de asemenea o listă în aşteptare care trebuie să fie operaţionalizată. (…) Prin această lege de astăzi discutăm de o investiţie estimată de aproximativ 600 de milioane, din care 368 vor fi asiguraţi de către Banca Europeană de Investiţii. Este foarte important să putem să folosim toate instrumentele financiare pe care le avem la dispoziţie şi să prioritizăm toate obiectivele, astfel încât să putem să consolidăm serviciul de sănătate publică”, a spus premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern din 3 august.

„Celelalte două spitale, stadiul lor, se află în proces de proiectare, proiectarea a fost acordată unor companii cu care eu deja m-am întâlnit şi care au promis că până la începutul anului viitor, probabil în primăvară, aceste proiecte vor fi finalizate. La Craiova sperăm să putem să începem proiectarea, să finalizăm procedura de alegere a proiectantului în această toamnă, să nu existe decalaj mare între cele trei obiective de investiţii”, a arătat și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Toate spitalele regionale de urgență finanțate în cadrul PNRR trebuie finalizate până în 2027.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments