Stejarii de pe Platoul Repedea au fost gasiti taiati, incendiati si cu gunoaie in scorburi

0
312

Urmare a unei petiții înregistrate la Garda Nationala de Mediu-CJ Iaşi precum şi a apariției în mediul on-line a unor postări privind existența în zona “Platou Repedea” a unor arbori din specia stejar incendiați, tăiați  sau având în scorburi  abandonate deşeuri,  GNM-CJ Iaşi împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava – BGFJ Iaşi, ai ANANP – ST Iaşi şi ai IPJ Iaşi – SOP  au realizat verificarea în teren a celor semnalate.
Amplasamentul, situat în rezervația naturală Locul Fosilifer Dealul Repedea şi în imediata vecinătate, este un loc frecventat de ieşeni dar şi de turişti, oferind panoramă asupra municipiului Iaşi şi împrejurimilor.


Din informațiile obținute cu ocazia controlului  s-a constatat că unul dintre arbori a fost doborât de vânt în urmă cu cca. 2 luni, iar arborele incendiat a fost stins prin intervenția pompierilor.
Pe amplasament s-a constatat existența vetrelor de foc, abandonări de deşeuri pe sol sau în scorburile arborilor precum şi debitarea parțială a trunchiului de arbore doborât de vânt.
Conform atribuțiilor, GNM-CJ Iaşi a notificat Primăria Municipiului Iaşi pentru a  interveni în vederea remedierii deficiențelor constatate şi pentru a intensifica verificările prin Poliția Locală.
Ȋn data de 23.08.2022 întreaga zonă  a fost salubrizată şi  vetrele de foc desființate. Amplasamentul a fost reverificat în data de 26.08.2022.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments