Un autocar cu 42 de ucraineni s-a răsturnat în această dimineață la Garoafa. A fost activat Planul Roșu de intervenție

0
83

Un autocar care transporta 42 de ucraineni s-a răsturnat în această dimineață pe raza comunei Garoafa. Imediat s-a dat alarma și a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.
Din primele cercetări se pare că vinovat de producerea accidentului ar fi șoferul autocarului care ar fi adormit la volan. Asta în condițiile în care autocarul beneficia de serviciile a doi șoferi.

La fața locului au fost trimise 7 ambulanțe pentru a interveni și transporta răniții la spital.

În urma accidentului au fost înregistrate 23 de victime (20 de femei și 3 copii), majoritatea cu contuzii și fracturi, care au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani.

La fața locului a ajuns și prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici.

„Planul Roşu de Intervenţie a fost activat în această dimineaţă, după ce un autocar s-a răsturnat pe E 85, la intrare în comuna Garoafa. 23 de persoane au fost conduse la spital pentru evaluare medicală, dar nimeni nu este în stare gravă. O persoană a suferit o dislocare de umăr şi a fost internată, iar o altă persoană ar avea un politraumatism la coloană, dar medicii evaluează încă persoanele care au ajuns la unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani. Restul pasagerilor din autocar au fost conduşi la Centrul de Primire a Refugiaţilor şi mai apoi în Centrul de Cazare Refugiaţi. În jurul prânzului vor fi trimişi în Ucraina, urmând să le asigurăm transportul până la graniţă”, a declarat Nicuşor Halici, conform Agerpres.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments