Un joc video realizat de români este bine primit în Europa „The Spirit of Europe – Origins”, un joc video centrat pe istorie, cultură și valori europene

0
84
Istoria nu este un obiect prăfuit pe o poliță rece; este dovada unei umanități vibrante, prinse într-un vals al căutării, dezvoltării, decăderii și revenirilor.
În explorarea istoriei, de multe ori contează metodele și instrumentele utilizate. Fie că vorbim de sistemul școlar sau aprofundarea din timpul liber, o abordare inovativă poate să sprijine consistent înțelegerea unor fenomene și conectarea lor cu prezentul, mai ales prin valorile transmise și consecințele avute.
Din această perspectivă, un joc video educațional realizat de o echipa de programatori români din Arad ajută procesul didactic în instituțiile de învățământ unde se predă istoria Europei ori valorile europene dar este destinat și internauților care doresc pur și simplu să-și îmbunătățească cultura generală.
Echipa IT de la Predict CSD Consulting din Arad a pregătit în ultimii doi ani un joc video educațional în limba engleză, „The Spirit of Europe – Origins”. În cadrul acestui proiect Erasmus+ au contribuit și partenerii: Asociația Millenium Center din Arad – România, Euro – Net din Italia, IDEC din Grecia și Inercia Digital S.L. din Spania.
Jocul prezintă povestea Europei, de-a lungul unor perioade istorice cheie: Grecia Antică, Imperiul Roman, Migrația popoarelor, Epoca Vikingilor, Evul Mediu și Renașterea.
0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentScandal monstru după ce un preot din Vrancea a turnat beton peste mormintele din cimitir ca să facă „pietonală”
Articolul următorTronsonul Iași – Pașcani din A8, finanțat prin Programul Operațional Transport
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments