Polițiștii locali din Iași se mută online, mai ales că oricum nu-i vedea nimeni pe străzile Iașului! Agenții de la Locală nu sunt în stare să gestioneze o relație cu ieșenii, directă sau prin dispeceratul instituției, dar se vor împoțona cu un site pentru care vor aloca 7 mii de euro. Motivarea șefilor Poliției Locale, pentru această necugetată cheltuială, este aceea că actualul site nu permite … interacțiunea maximă cu cetățenii și nu aduce destul trafic. De deștepți ce sunt, polițiștilor care aveau misiunea de a întocmi scrisoarea de intenție le-a dat cu blocaj, așa că au plagiat-o pe de-a-ntregul. La rândul ei, Primăria Iași a comandat un site pentru care a plătit 12 mii de euro.
Prostului îi trebuie tichie de mărgăritar, iar bugetarului putred de incompetent, site de 7 mii de euro. Așa au gândit și pensionarii aflați la șefia Poliției Locale Iași, pe care i-a podilit din senin grija față de contribuabili. Cum această grijă nu se traduce prin îndeplinirea atribuțiilor specifice de serviciu, ci doar prin alocări bugetare excentrice, care nu fac altceva decât să deturneze atenția de la impostura acestei structuri, pensionarii de la Locală au decis că e timpul să facă o schimbare, nu în conduită, în cursuri de perfecționare care să scoată gloata de paznici locali din noaptea minții, ci în irosirea altor bani de la buget. Așa se face că, în cursul acestei luni, camarila greu de pensionat de la Locală a lansat o scrisoare de intenție pentru achiziția unui nou website. Respectiva scrisoare de intenție conține câteva zeci de pagini de copy paste scoase din politicile și practicile e-guvernare care se aplică administrațiilor publice, pe care scribii de amenzi abuzive ai Poliției Locale nu au avut nici măcar bunul simț să le adapteze la realitățile structurii de pază și ordine, dar au proclamat că interacțiunea online cu cetățeanul este prioritară.
Au plagiat până și scrisoarea de intenție
Într-un limbaj plin de fonfleuri lingvistice, de cuvinte al căror înțeles le-au scăpat cu siguranță și celor mai școliți cu liceul la seral dintre capii acestei structuri de pândă publică, inițiatorii acestei achiziții susțin că peste vechiul site, construit în urmă cu 10 ani, s-a cam așezat praful , din lipsă de vizualizări, așa că va trebui plătită construcția unuia mai oacheș, pe care ieșenii să poată naviga cât mai mult timp posibil, în căutarea de servicii online.
„Transformarea digitală este un instrument al viitorului ce oferă eficiență și predictibilitate , inclusiv în cazul Poliției Locale Iași. Dezvoltarea și implementarea de servicii online presupune scăderea numărului de interacțiuni cu polițiștii locali. Noul site va trebui să ofere o imagine modernă, dezirabilă și corelată cu cu viziunea, misiunea și obiectivele Poliției Locale, iar pe de altă parte, să fie un site responsive, să ofere o experiență de înaltă calitate utilizatorilor, iar timpul petrecut pe portal să fie cât mai îndelungat , pentru accesarea a câtor mai multe servicii online. ..Este de așteptat ca în urma implementării contractului de achiziționare website să fie realizată o nouă versiune a paginii web (!?)și un portal care să genereze un trafic mai mare”, se arată în scrisoarea de intenție.
Noul website, pe lângă rubricile deja existente în actualul site, va mai cuprinde informații despre Iași, formulare de sesizări, mesajul directorului general, proiectele instituției, datele de contact, programul de audiențe și de funcționare. Totodată, site-ul va conține un sistem de protecție, astfel încât pozele sau clipurile încărcate de polițiștii locali nu vor putea fi descărcate de pe site.
Site-ul, care va trebui să fie gata până la sfârșitul acestui an, va costa 35.000 lei, cu TVA.
Site-ul Primăriei Iași- 12 mii de euro
Primăria Iași, căreia îi este subordonată Poliția Locală, a schimbat recent interfața online a instituției. Costurile totale pentru crearea noului site al Primăriei Iași au ajuns la 62.451 lei, cu TVA
“Noul site este bazat pe o tehnologie modernă, ce-l face mai rapid. Grafica a fost schimbată, fiind în concordanță cu noul brand al Iașului. Este orientat pe interacțiunea cu cetățeanul, fiind intuitiv și cu un grad mare de accesibilitate. Constructia sa a tinut cont de doua aspecte principale: oferirea serviciilor on-line (integrarea cu portalul de servicii on-line), pe lângă posibilitatea verificării stadiului unui cereri, depunerea formularelor on-line si plata taxelor on-line, existente si in prezent si transparenta actului administrativ: modul de bugetare participativa, integrarea informațiilor din diverse surse, de exemplu contractele de închirieri locuri de parcare, integrarea portalului de date deschise (open-data)”, au declarat reprezentanții Primăriei Iași.