Asociaţiile civice pro-autostradă vor să îl ia pe Cătălin Urtoi de lângă liderii PSD

0
96

Asociatiile Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei si Împreuna pentru A8 au convenit sa sprijine mai eficient construirea de infrastructura necesara în regiunea Moldovei, cu precadere Autostrada A8 Ungheni-Iasi-Târgu Mures, prin delegarea acum noua luni în pozitia de consilier al ministrului Transporturilor a unui activist civic, reprezentant agreat al celor doua asociatii, în persoana dlui Catalin Urtoi.
Mandatul dlui Catalin Urtoi în aceasta noua pozitie administrativa salarizata includea raportarea în mod periodic catre cele doua asociatii a activitatii sale în calitatea mentionata, consultarea pe spete de strategie a dezvoltarii, în luarea de pozitii publice comune legate de infrastructura regionala, si pastrarea unei imagini publice de activist civic, nonpartinice.

În ultima perioada, pozitionarea publica a dlui Urtoi, în social media si în conferintele periodice de presa de la Iasi, induce în public – în mod fals – ideea unei apropieri a celor doua asociatii de mediul Partidului Social Democrat.

Postarile în social-media ale domniei sale contin multe referiri laudative, adeseori gratuite, la presedintele organizatiei judetene a PSD, fotografiile oficiale îl prezinta în compania liderilor judeteni ai PSD, iar conferintele de presa au avut loc, de cele mai multe ori, în tandem cu prefectul judetului, posibil viitor candidat la primaria Iasi din partea PSD.

Pozitionarile amintite aduc în mod direct atingere imaginii celor doua asociatii civice si pot crea o nedorita confuzie publica în legatura cu agenda si eforturile oneste depuse pentru atingerea obiectivului comun – dezvoltarea infrastructurii regionale, în principal Autostrada A8, solutia reala pentru cresterea economica a Moldovei.

Acest mesaj se doreste a fi o delimitare publica a celor doua asociatii de orice amestec sau atingere, chiar si numai tangentiala, cu Partidul Social Democrat sau alt partid politic.

Greselile de pozitionare publica i-au fost puse în vedere dlui Catalin Urtoi, reprezentantul nostru în Ministerul Transporturilor, si am considerat necesar si util, pentru a înlatura orice neîntelegeri si interpretari gresite, sa existe si o informare publica limpede pe aceasta tema.

Construirea autostrazilor Moldovei este obiectivul nostru principal, al celor doua asociatii, si vom continua sa exercitam presiuni continue ca Guvernul României sa le transforme în realitate.

În acest moment, exista numeroase semne ca Autostrada A8, cea care trebuie sa lege Moldova de Europa, este întârziata si chiar blocata în anumite etape de lucru. Asupra A8 înca planeaza pericolul unei întârzieri care ar putea duce chiar la abandonarea proiectului, fapt pe care l-am adus la cunostinta publicului de nenumarate ori.

În viitorul imediat, eforturile noastre si ale reprezentantului nostru în Ministerul Transporturilor, dl Catalin Urtoi, se vor concentra si mai mult pe aceasta lucrare majora de infrastructura, Autostrada A8, Ungheni-Iasi-Târgu Mures, pentru a nu rata acest moment favorabil de a scoate regiunea noastra din izolare si subdezvoltare. Ar fi un esec istoric al tuturor moldovenilor.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPreţul de vânzare al câinilor Corgi atinge noi recorduri după decesul reginei Elisabeta a II-a
Articolul următorMunicipalitatea reia proiectul de reabilitare și modernizare a Plajei Nicolina
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments