Premierul Ciucă: România își va asigura 90% din consumul de energie din producție proprie

0
46

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în mesajul transmis în cadrul Conferinţei Internaţionale a Gazului din România, că Guvernul pe care îl conduce şi-a asumat ca obiectiv important obţinerea independenţei energetice şi transformarea României într-un factor de securitate în regiune, astfel că vom reuşi să asigurăm din resurse interne 90% din necesarul de consum.

„Conferinţa Internaţională a Gazului din România este un bun prilej de a discuta despre rolul gazelor naturale în tranziţia energetică, precum şi despre căile de acţiune necesare asigurării resurselor pentru cetăţenii şi economiile noastre. Criza energetică resimţită de întreaga Europă ne-a făcut şi mai solidari în eforturile noastre de a găsi soluţii şi de a ne asigura energia necesară atât pentru această iarnă, cât şi pentru generaţiile viitoare, în condiţii sustenabile şi respect faţă de mediu”, a transmis premierul în mesaj, potrivit News.ro.

Nicolae Ciucă a arătat că am remarcat cu toţii importanţa acordată energiei în discursul susţinut de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru prezentarea raportului Starea Uniunii Europene 2022.

”Ceea ce am reuşit cu toţii la nivel european, în domeniul energiei, dar şi în toate celelalte sectoare, reconfirmă puterea comunităţii celor 27 de ţări de a uni oameni, naţiuni şi generaţii. De a trece cu bine crize fără precedent. Am regăsit, în dezbaterile la nivel european, preocuparea României de a proteja cetăţenii şi economia de creşterea preţurilor la energie şi gaze naturale. La nivel naţional, am prelungit măsurile de compensare şi plafonare a preţurilor la gaz până la 1 septembrie 2023, iar pentru mediul economic am eliminat plafonul de consum. Ţara noastră continuă să se alăture deciziilor europene în toate eforturile de gestionare a consumului de energie, de descurajare a tendinţei de creştere nejustificată a preţurilor şi de diversificare a surselor de energie”, a spus şeful Executivului.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentNoi detalii din dosarul in care 17 persoane au murit dupa ce au baut spirt contrafacut. Unul dintre inculpati mai are o singura sansa de a scapa de inchisoare
Articolul următorLicitații pentru achiziția de cărbune pentru furnizarea apei calde și energiei termice în sezonul de iarnă
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments