Punctele de colectare de haine din Iasi sunt sparte. Au fost mai multe persoane prinse care ar fi furat articole vestimentare

0
153

Platformele de colectare a hainelor amplasate in municipiul Iasi au fost vandalizate. Mai mult decat atat, unele au fost sparte iar faptasii au furat mai multe articole vestimentare. Salubris impreuna cu Politia Locala au reusit sa ii identifice pe hoti dar fenomenul nu poate fi oprit.

Din dorința de a sprijini persoanele cu venituri reduse, Primăria Iași prin Salubris a amplasat în mai multe zone din oraș platforme de colectare de îmbrăcăminte și încălțăminte. Există, însă, și anumite zone în care acestea au fost vandalizate și sparte.

Din păcate dintre ele nu s-au mai păstrat. Cel din strada Vasile Lupu care a fost inițial montat acolo și din strada Petre Țuțea, din Centrul de Cartier Nicolina pentru că în permanență era desfăcut de oamenii străzii și lăsat mizerie pe lângă. Am încercat să identificăm făptuitorii. Am discutat cu Poliția Locală care prin metodele proprii au încercat să identifice. Chiar au fost identificați oamenii care au stricat aceste recipiente”, a spus Ana Maria Șchiopu, șef Birou Management Mediu Salubris.

Oamenii legii au luat deja primele măsuri în cazul hoților de haine.

Am fost sesizați de-a lungul timpului unde au fost amplasate aceste puncte de colectare si am intervenit cu aplicarea de sanctiuni confrom HCL 54 unde amenda este de 1.500-2.000 de lei dar depinde de caz. Dacă este într-o fază incipientă, când acel punct de colectare este deteriorat aplicăm sancțiuni. Dacă este vorba de o sustragere ține de societatea Salubris dacă face sau nu sesizare către poliție”, a declarat Liviu Zanfirescu, director Poliția Locală Iași.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCirculatie restrictionata in zona Sos.Nicolina – T.Neculai pana sambata
Articolul următorVal de fraude pe OLX: țepele se dau la achiziționarea de produse de modă și electrocasnice
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments