Șeful ANAF: Anul ăsta au fost 6-7 inspectori care au fost prinși în flagrant luând șpagă și au fost arestați direct

0
113
Anul acesta 6 – 7 inspectori ai ANAF au fost prinși în flagrant luând șpagă și că au fost arestați, a declarat duminică la Digi24, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș.

Nu este un fenomen de masă”, a subliniat el, adăugând că „majoritatea angajaților sunt oameni cinstiți și dedicați profesiei”. În acest context, el a menționat rolul digitalizării, astfel încât contribuabilul să nu mai aibă contact direct cu inspectorii.

„Se mai ia șpagă la ANAF?”, a fost întrebat Lucian Heiuș în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Din păcate da. Anul asta am avut în jur de 6, 7 inspectori care au fost prinși în flagrant și au fost arestați direct”, a răspuns acesta.

Întrebat cum pot fi evitate astfel de situații, el a răspuns că nu mai trebuie să meargă nimeni în control fără ca în spate să existe o analiză de risc din care să rezulte clar că sunt întrunite elemente, care să justifice controlul.

Cu cât reușim sa digitalizăm mai repede, să avem acces direct din biroul inspectorului la contabilitatea firmei cu atât vom reduce mai mult contactul direct dintre inspectori si contribuabili. Nu e un fenomen de masă. O mână de oameni aruncă o anatemă asupra întregului ANAF, unde majoritatea sunt oameni cinstiți, dedicați profesiei. Din păcate mai există și asemenea oameni.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentZborul Iasi-Luton a fost anulat. Pasagerii sunt revoltati
Articolul următorZeci de proiecte sunt votate in cadrul unei ședințe ordinare la CJ Iasi
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments