Trei magazine Penny din Iasi au fost inchise temporar! Lantul de supermarketuri a primit si o amenda de 579.000 de lei

0
223

Activitatea a trei magazine dintr-un lanţ de supermarketuri a fost oprită temporar şi s-au aplicat amenzi în valoare de 579.000 de lei pentru neregulile constatate, a informat, marţi, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Iaşi.

Comisarul şef al CRPC Iaşi, Florin Onofrei, a informat că aceste controale au fost efectuate pentru a verifica modul în care este respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, în magazinele lanţului de supermarketuri Penny.

Potrivit acestuia, acţiunea face parte dintr-o tematică naţională de control.

‘Pe raza regiunii au fost controlate 39 de magazine aparţinând lanţului Penny. Pentru neregulile constatate, comisarii CRPC RNE Iaşi au aplicat 48 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 579.000 de lei, 20 de avertismente. De asemenea, s-au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme, în valoare de peste 26.000 de lei. Totodată, activitatea din trei unităţi a fost oprită până la remedierea deficienţelor’, a informat reprezentantul CRPC RNE, prin intermediul unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, neregulile constatate în timpul controalelor au constat în comercializarea unor legume şi fructe necurăţate corespunzător, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, de calibre diferite; comercializarea unor produse congelate cu exces de gheaţă şi modificări organoleptice; utilizarea unor vitrine frigorifice insalubre, cu insecte, resturi alimentare şi praf; utilizarea unor cuptoare, la raioanele de panificaţie-patiserie, neigienizate corespunzător şi a unor tăvi arse; deficienţe de etichetare a produselor alimentare şi nealimentare (lipsa unor menţiuni obligatorii, conform legii, lipsa traducerii în limba română etc.); comercializarea unor produse alimentare cu ambalajele deteriorate; nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători; lipsa afişării preţului unor produse, la raft; existenţa unor neconcordante între preţul produsului de la casa de marcat şi cel de la raft.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDupa o betie de pomina, un iesean a ramas fara 16.000 de lei. A fost praduit de o femeie din zona Garii care i-a promis o partida de sex, însă aceasta i-a furat banii
Articolul următorDirector penal într-o școală ilegală! Școala Populară de Arte, doi ani jumate de activitate ilegală. Tupeu de borfaș – “situația este cauzată de presă și procurorii DNA”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments