Un secretar de stat din Iaşi cere îndepărtatea ministrului Educaţiei din funcţie: transformăm ”România educată” în ”România eşuată”

0
80

Ieseanul Bogdan-Radu Balaniscu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre acuzatiile de plagiat la adresa ministrului Sirin Cîmpeanu, ca este o decizie interna a celor de la PNL ce fac dar ca, atâta timp cât tii în functie un om care este patat, îti faci rau propriului partid.
Social-democratul s-a referit si la legile educatiei, aratând ca riscam sa transformam mare proiect trâmbitat atâtia ani de zile de catre presedintele tarii, din ”România educata” în ”România esuata”, iar PSD va veni la nivelul Camerei si al Senatului cu amendamente la acest pachet legislativ.

”Ideea este de principiu, plagiatul este plagiat si punct si nu trebuie tolerat din acest punct de vedere si cu atât mai mult persoanele politice care detin pozitii publice si importante la nivel national si local ar trebui sa fie si mai responsabile din punctul acesta de de vedere. Raportat la daca PSD decide sau nu sa îi retraga sprijinul politic, este o chestiune de bucatarie interna a celor de la PNL”, a spus Bogdan-Radu Balaniscu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.

Reprezentantul PSD a aratat ca problema plagiatului ministrului Educatiei si o posibila decizie de remaniere a acestui ministru ”este o decizie interna a celor de la PNL ce fac, dupa ce se termina ancheta respectiva”.

”Ce stiu este ca, atâta timp cât tii în functie un om care este patat din punctul acesta de vedere, îti faci rau propriului partid, si asta este o chestiune la care ar trebui sa se gândeasca cei de la PNL”, a spus Balaniscu.

El s-a referit la legile educatiei, precizând ca îl îngrijoreaza ceea ce s-a discutat si se discuta vis-à-vis de acest pachet de lgi.

”Riscam sa transformam mare proiect trâmbitat atâtia ani de zile de catre presedintele tarii, din România educata în România esuata, cu aceste legi si am încredere în colegii mei social-democrati ca vor veni la nivelul Camerei si al Senatului cu amendamente astfel încât sa gasim o cale, împreuna cu colegii din coalitie, ca aceste legi sa faca bine tarii. În momentul acesta riscam sa îi dam deoparte pe tinerii din mediul rural care doresc sa învete”, a aratat secretarul de stat la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.

Întrebat daca el l-ar remania pe Sorin Cîmpeanu, daca ar fi premier, Bogdan Radu Balaniscu a spus: ”As avea cu siguranta dorinta de a vedea care este finalitatea anchetei, niste discutii la nivel de coaltie cu partidul care l-a propus si în functie de aceste chestiuni, deciziile se pot lua în cunostinta de cauza si în interesul românilor. Orice problema de imagine au un politician duce la decredibilizarea clasei politice”.

Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, este acuzat ca ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Bucuresti, alaturi de care a semnat, în 2000, ca al patrulea autor, noua pagini dintr-un curs universitar.

Potrivit PressOne, ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, si-a însusit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnatura altor doi profesori de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV-B).

Cei doi profesori semnasera cele 13 capitole plagiate de Cîmpeanu în 2006 în alte patru editii anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 si 1993 si 2000.

Jurnalista Emilia Sercan relateaza ca ministrul si-a însusit în mod fraudulos si paternitatea creatiei celor 13 capitole, trecându-se drept autor al respectivelor sectiuni din cursul universitar.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMedicii ieșeni au reușit să salveze un bărbat care a încercat să se sinucidă consumând antigel
Articolul următorPreţul de vânzare al câinilor Corgi atinge noi recorduri după decesul reginei Elisabeta a II-a
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments