Volumul asistenţei externe acordate R. Moldova a crescut semnificativ

0
86
Volumul asistenţei externe acordate Republicii Moldova a crescut semnificativ în cel de-al doilea trimestru al anului. Sunt datele unui raport realizat de Institutul pentru Iniţiative Strategice şi Expert-Grup. Potrivit experţilor, asistenţa externă este vitală pentru Republica Moldova şi permite dezvoltarea proiectelor din domeniul economic, social sau de mediu.

În primul trimestru al acestui an, Republica Moldova a primit debursări sub formă de împrumuturi externe în valoare de 25 de milioane de dolari. Rambursările se ridică la 39 de milioane de dolari, valoare care a depăşit suma creditelor noi obţinute. Republica Moldova a mai beneficiat de granturi şi asistenţă tehnică externă, în valoare de 30 de milioane de euro.

VOLUMUL DEBURSĂRILOR EXTERNE ÎN TRIMESTRU I, 2022

Împrumuturi externe – 25 mil USD
Granturi şi asistenţă externă – 30 mil USD
Rambursări – 39 mil USD

Începând cu luna mai, valoarea asistenţei financiare externe oferită Republicii Moldova a crescut considerabil.

Marina Soloviova, director de program, Expert-Grup: „Începând cu împrumuturile de la FMI, în sumă de 144 de milioane. A mai fost asistenţă de la UE, sub formă de grant pentru suport bugetar în sumă de 75 de milioane, asistenţă macrofinanciară sub formă de grant şi împrumut de la Asociaţia Internaţională de Dezvoltare şi din alte surse. În total, din aprilie până în august, Moldova a primit estimativ vreo 327 de milioane de dolari.”

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentS-a votat! 15.000 lei de la stat pentru proceduri de fertilizare
Articolul următorFabrica de baterii TESLA de la Brăila va fi funcțională începând cu 2024
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments