A murit unul dintre miliardarii lumii. Red Bull nu l-a ajutat în lupta cu cancerul

0
145

Miliardarul austriac Dietrich Mateschitz, fondatorul companiei de bauturi energizante Red Bull, a încetat din viata la vârsta de 78 de ani, a anuntat sâmbata seara într-un comunicat compania.
„Va anuntam ca Dietrich Mateschitz a încetat astazi din viata”, a scris conducerea într-un e-mail catre angajati în care este exprimata „tristetea” si „recunostinta pentru ceea ce a realizat” fondatorul Red Bull, noteaza Agerpres.

Potrivit agentiei austriece APA, acesta a murit de cancer.

Nascut pe 20 mai 1944, Dietrich Mateschitz a lansat binecunoscuta bautura energizanta Red Bull în 1987, dupa ce descoperise preparatul la barul unui hotel din Hong Kong.

Aceasta personalitate timida a fost considerata în 2022 de revista Forbes drept cel mai bogat austriac, cu o avere estimata la 27,4 miliarde de euro.Antreprenorul a pariat pe sponsorizarea sportiva pentru a nu depinde doar de veniturile generate de bautura sa energizanta, dar si pentru o expunere de ne-egalat.

În treizeci de ani, compania sa a devenit un partener esential al sportului mondial, de la sporturi extreme pâna la Formula One si fotbal.

Christian Horner, seful echipei Red Bull Formula One, a reactionat imediat la aflarea vestii din Austin (Texas) unde duminica are loc Marele Premiu al Statelor Unite.”Este foarte, foarte trist, ce om grozav. A fost unic în felul lui. Ceea ce a realizat si ceea ce a facut pentru atât de multi oameni din întreaga lume este de ne-egalat”, a declarat acesta presei.”Multi dintre noi trebuie sa îi fim recunoscatori pentru oportunitatile pe care le-a oferit, viziunea pe care a avut-o, forta de caracter. Si pentru ca nu i-a fost niciodata teama sa îsi urmeze visele si sa le realizeze”, a adaugat Horner.

CEO-ul Formula One, Stefano Domenicali, s-a declarat „profund întristat” si a adus omagiu „unui membru foarte respectat si foarte iubit al familiei Formula 1″.”A fost un antreprenor vizionar incredibil si un om care a ajutat la transformarea sportului nostru si la crearea celebrei marci Red Bull”, a spus el.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments