Cercetatorul iesean Narcis Avarvari, propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași

0
230
Un cercetător ieșean, domnul dr. Narcis Avarvari, directorul CNRS al Laboratorului Moltech Anjou – Universite d’Angers din Franța, a devenit membru al prestigioasei Academii Europene de Științe și Arte, o rețea transnațională și interdisciplinară care conectează aproximativ 2.000 de oameni de știință și artiști din întreaga lume, inclusiv 37 de laureați ai Premiului Nobel.
Născut la Iași și absolvent al Universității „Alexandru Ian Cuza”, domnul dr. Narcis Avarvari este stabilit în Franța, unde s-a specializat în Chimie organometalică și Materiale moleculare, obținând de-a lungul anilor numeroase premii și distincții la universități din Franța, Germania, Suedia etc.
„Municipalitatea ieșeană și eu, ca primar, am fost întotdeauna aproape de mediul academic și am știut să sprijinim inițiativele și valorile acestuia, atât prin firești gesturi de apreciere, cât și, mai ales, prin fapte și proiecte concrete.
Cred că se cuvine să propun Consiliului Local acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași domnului dr. Narcis Avarvari și am speranța că domnia sa va și accepta.
Îl felicit pe domnul cercetător pentru accederea în Academia Europeană de Științe și Arte, ca și pentru întreaga carieră și îi mulțumesc că ne putem mândri cu ieșeni care, prin munca lor, ne fac atâta cinste peste hotare!”, a transmis primarul Mihai Chirica.
5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentYoutube introduce certificarea conturilor deținute de medici, pentru a limita dezinformarea din domeniul sanitar
Articolul următorDosarul Tony Blair a fost clasat de DNA / Fostul premier Victor Ponta și fostul deputat Sebastian Ghiță erau inculpați în acest caz din 2016
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments