Dosarul Tony Blair a fost clasat de DNA / Fostul premier Victor Ponta și fostul deputat Sebastian Ghiță erau inculpați în acest caz din 2016

0
77

Dosarul Tony Blair a fost clasat de DNA, potrivit ordonanței de clasare consultate de G4Media.ro. În acest caz, fostul premier Victor Ponta și fostul deputat Sebastian Ghiță erau inculpați de către DNA Ploiești încă din 2016 pentru folosirea influenței de lider de partid în scopul obținerii de foloase necuvenite și spălare de bani. Cei doi au fost plasați chiar sub control judiciar.

DNA Ploiești susţinea că fostul preşedinte al PSD, Victor Ponta, şi-ar fi folosit autoritatea de lider de partid pentru a-l pune pe amicul lui, omul de afaceri din Ploieşti, Sebastian Ghiţă, pe un loc eligibil la alegerile parlamentare din 2012. În schimb, ar fi primit o sponsorizare de 220.000 de euro pentru aducerea în România a fostului premier britanic laburist Tony Blair. Astfel, fostul lider PSD ar fi beneficiat de un capital electoral finanţat cu bani negri.

Fostul premier Victor Ponta a reacționat, printr-un mesaj pe Facebook, referitor la clasarea dosarului, spunând că după 6 ani de ”umilințe și minciuni s-a închis dosarul”:

  • ”Dupa 6 ani de umilinte și minciuni s-a închis și Dosarul “Ponta – Blair”. Mă bucur că în România, după atâția ani, se poate face totuși puțină dreptate. Sigur că Portocală și șefii care l-au pus sunt bine merci; sigur că nimeni nu îmi dă înapoi cei 6 ani; nici nu își va cere scuze vreunul dintre cei care m-au înjurat pe această temă. Dar ce nu te omoară, te întărește! PS – pentru focile care înca mai caută ceva de înjurat, clasarea NU are nicio legatură cu prescripția; doar cu faptul că acuzațiile lui Portocală au fost pur și simplu aberante, un caz ”de școală” de dosar politic!”.
  • Procurorul Gheorghe Moța a argumentat faptul că nu s-ar fi dovedit că fostul premier și lider PSD Victor Ponta i-ar fi cerut lui Sebastian Ghiță să sponsorizeze PSD în schimbul obținerii unui loc de deputat pe listele PSD în decembrie 2012.

    <<În speță, nici în actul de inculpare, nici probatoriul nu relevă elemente faptice care să susțină varianta folosirii influenței dată de funcția deținută de inculpatul Ponta Victor Viorel.

    Astfel, atât Sebastian Ghiță Aurelian cât și Victor Viorel Ponta au candidat în anul 2012, pentru ocuparea unui loc de deputat în Parlamentul României, neexistând date din care să rezulte că, calitatea de președinte al PSD dobândită în anul 2010, negenerând un raport de inegalitate din punct de vedere al potențialului de influențare între inculpat și persoana asupra căreia se exercită influența.

    Inculpatul Sebastian Aurelian Ghiță deținea grupul de firme Asesoft, începând cu data de 23.10.2011 deținea postul de televiziune România TV și avea o avere estimată la 90 – 100 milioane de euro, neexistând probe că între acesta și inculpatul Ponta Victor Viorel există vreun raport de inegalitate sau subordonare.

    De asemenea, nu se poate reține obținerea unui folos necuvenit de inculpatul Ponta Victor Viorel constând în „câștigarea de capital electoral prin aducerea în România a fostului premier britanic Tony Blair” sau „sporirea capitalului electoral al PSD”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments