Formațiuni noroase ciudate deasupra Iasului. Ce spun specialiștii

0
158

„Un cumul de condiții particulare și hazardul pot conduce frecvent la fenomene meteorologice spectaculoase. În imagine avem un foarte bun exemplu în acest sens.
În zilele din urmă am fost surprinși de instabilitatea atmosferică accentuată, cu caracteristici estivale. Totuși, ne apropiem de mijlocul lunii octombrie, o lună care în stabilitatea atmosferică este foarte accentuată. Astfel, îngemănarea celor două tendințe se vede foarte bine în imaginile alăturate surpsinse în această dimineață în Iași. Cerul este dominat de o pătură de nori stratiformi, ce acoperă cea mai mare parte a nordului Moldovei, nori autentici de toamnă.
La baza acestor nori stratiformi, instabilitatea din partea inferioară a atsmoferei – determinată atât de umiditatea mare generată de ploile din zilele trecute cât și de suprafața terestră caldă în urma temperaturilor ridicate de la sfârșit de septembrie – a determinat dezvoltarea unui nor Cumulus a cărui vârf s-a unit cu norii stratiformi. O minunată îngemănare între vară și toamnă.
Iar ca totul să fie complet, norul convectiv era luminat dimineața de razele soarelului chiar în momentul de răsărit atunci când acesta putea străluci de sub nivelul norilor stratiformi” (Conf. dr. Lucian Sfîcă)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentÎncă un pompier ieșean spune adio intervențiilor!
Articolul următorKayan Marionette Egypt Puppet Independent și Teatrul Oniversum Germania susțin spectacole la Palas, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments