Cel mai scump condiment din lume, al cărui preț variază între 8000 și 13000 euro pe kilogram se culvtiva lasi, in Targu Frumos. Din această cauză, poartă numele de aurul roșu al gastronomiei, fiind vedeta marilor restaurante. Una dintre cele mai profitabile culturi din lume, cea de șofran, este la vremea culesului.
În această perioadă, florile de șofran, care seamănă cu brândușele de toamnă, au colorat câmpurile în violet. Din ele se va extrage acest condiment rar și extrem de prețios.
Pe un teren din Târgu Frumos, jud. Iași, șofranul este recoltat cu mare atenție. Cei care s-au încumetat să cultive „aurul roșu” sunt doi tineri, soț și soție, Irina și Marius Acatrinei, care începând cu vara lui 2021, cultivă pe o suprafață de 600 mp, 15.000 de bulbi de Crocus Sativus.
Abonează-te
Conectează-te la 7est aici
Nu esti autentificat pe 7est sau facebook, nu poti comenta !
0 Comments
cele mai vechi