Laura Kovesi, vizită la Parchetul General. Ce a discutat cu procurorul general al României

0
88

Discuțiile dintre procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi, și procurorul general al României, Gabriela Scutea, au vizat, printre altele, sprijinul reciproc dintre cele două instituții și posibilitatea ca procurorii români să facă stagii de pregătire la Parchetul European, potrivit comunicatului Ministerului Public.
„Procurorul-șef european a subliniat că la nivelul EPPO pot fi organizate vizite de studiu și de formare profesională, inclusiv pentru procurorii români, în special în materia investigațiilor financiare”, a transmis instituția condusă de Gabriela Scutea. Totodată, Laura Kovesi a precizat că Parchetul European poate desemna experți pentru traininguri organizate de Ministerul Public, ca să ajute procurorii români în investigarea cazurilor.
Laura Kovesi a fost timp de 6 ani procuror general al României, în perioada 2006-2012, apoi a fost procuror-șef al DNA (2013-2018) și din 2019 este procuror-șef european, cu un mandat de 7 ani.

Laura Kovesi a vizitat marți, 18 octombrie, mai multe instituții publice din România, printre care Ministerul de Finanțe, ANAF și Ministerul Justiției. Parchetul European (EPPO), condus de Kovesi, și-a început activitatea pe 1 iunie 2021, după mai multe luni de întârziere. EPPO este o instituţie independentă, cu sediul la Luxemburg, însărcinată cu investigarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, precum corupţia sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro. Pe scurt, misiunea EPPO este combaterea fraudei împotriva finanțelor Uniunii Europene.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments